Müziğin her rengi, Mersin'de

IV. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 23 Eylül'de başlıyor

23 Eylül'de başlayacak Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin dördüncüsü, dünyanın dört bir yanından nitelikli isim ve grupları, tarihi ve büyülü mekanlarda sanatseverlerle buluşturmak üzere hazır. Bu seneki festival, İspanya'nın müziğinin ve dansının ağırlıklı olduğu bir konseptle izleyenleri kucaklayacak. Uluslararası sanatçılarla dolu içeriğiyle Mersin, 'Uluslararası Festivaller Birliği'ne girmeye de aday.

Tarih ve kültürün beşiği Mersin; Kanlı Divane, St. Paulus Müzesi, Anfi Tiyatro gibi çok özel mekanlarda sahne alacak sanatçı ve gruplarıyla, konuklarına müzik, dans ve sanatın iç içe geçtiği günler yaşatmanın heyecanınıyla dolu.

Reklam
Reklam

Festivalin kuşkusuz bu yılın en keyifli gruplarından biri, Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası'nın eşliğinde ünlü kastanyetçi Lucero Tena'yı Türkiye'de ilk kez Mersinliler dinleyecek. Aynı programda ünlü gitarcı Jaume Torrent'in parmaklarından Rodrigo'nun gitar konçertosunda İspanya saraylarının bahçesindeki rüzgarları duyacağız. Antonio Marquez'in Flamenko Grubu, uluslararası viyolonsel virtüözü Alexander Markov'un tınıları, Mersin'i başka bir boyuta taşıyacak...

Festivalin diğer önemli isimlerinden biri ise Anadolu Ateşi olacak. 2001'den bu yana yurtiçi ve yurtdışında 6 milyonu aşkın izleyiciye ulaşan ve Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan Anadolu Ateşi medeniyetlerin buluştuğu Mersin'in ruhuna uyan büyülü şovlarıyla nefes kesecek.

Yeni Türkü... Uzun süredir suskunluğunu koruyan grup, Mersin Festivali için sahne alacak. Türkiye'nin en uzun soluklu ve özel gruplarından Yeni Türkü'nün konseri dillere destan bir mekanda, "Kanlı Divane"de gerçekleşecek. Güneşin batmasına yakın başlayacak konserde Cennet Obruğu'nun bir ucuna dinleyiciler, uçurumun diğer ucuna ise sahne yerleştirilecek. Muhteşem doğal bir akustiğe sahip mekanın etrafı da meşalelerle aydınlatılacak. Yeni Türkü, Harem ve Peny Xenaki ile birlikte sahne alacak. Bilindiği gibi, ünü Türkiye sınırlarını aşıp dünyada 50 ülkeye albümleri ile ulaşan Harem, Guinness Dünya Rekorunu kırıp isimlerini altın harflerle yazdırmış bir grup olma özelliğine sahip.

Reklam
Reklam

Orfeon Korosu da tüm dünyada ödül üstüne ödül toplarken bu kez Mersin'e de uğruyacak.

Mersin'in yetiştirdiği ünlü Devlet Sanatçısı Profesör Nevit Kodallı da eseriyle festivale hem konuk olacak hem ev sahipliği yapacak.

Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları'nın konseri ise festivalin dikkat çeken diğer etkinliklerinden... İlk resitalini 12 yaşındayken veren Cihat Aşkın 15 yaşına gelmeden Paganini'nin kaprislerinin tamamını çalan küçük ama dev bir sanatçı...

Festival programına dair tüm detaylar için;
www.merfest.org
(0324) 238 81 85

Gün Gün Festival Programı
Ödül Töreni
Mersin Kültür Merkezi
23 Eylül 2005 Cuma
Saat 20:00

Anadolu Ateşi
Mersin BüyükŞehir Belediyesi Atatürk Parkı Anfi Tiyatro
24 Eylül 2005 Cumartesi
Saat 20:00

Orfeon Korosu
18 yy. İspanyol Eserleri
25 Eylül Pazar
Mersin Kültür Merkezi
Saat 16:00

Nevit Kodallı
Sextet ve Quartet-MDOB
25 Eylül 2005 Pazar

St. Paulus Müzesi (Tarsus)
Saat 20:00

Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları
Mersin Kültür Merkezi
26 Eylül 2005 Pazartesi
Saat 17:00

Reklam
Reklam

Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası & Alexander Markov
Mersin Kültür Merkezi
27 Eylül 2005 Salı
Saat 20:00

Antonio Marquez & Flamenko Grubu
Mersin Kültür Merkezi
28 Eylül 2005 Çarşamba
Saat 20:00

Bilkent Senfoni Orkestrası
Mersin Kültür Merkezi
30 Eylül 2005 Cuma
Saat 20:00

Piyanist: Muhittin Dürrüoğlu (İspanyol Bahçeleri)
Şef: Gürer Aykal

Bilkent Senfoni Orkestrası
Mersin Kültür Merkezi
1 Ekim 2005 Cumartesi
Saat 20:00

Gitarist: Jaume Torrent (Radrigo'nun gitar konçertosu)
Kastanyet: Lucero Tena
Şef: Gürer Aykal

Yeni Türkü-Harem-Peny Xenaki
Tarsus Gösteri Merkezi
1 Ekim 2005 Cumartesi
Saat 18:00

Yeni Türkü-Harem-Peny Xenaki
Kanlı Divane
2 Ekim 2005 Pazar
Saat 17:00