Müzik dünyası karıştı

Müzik yapımcılarının temsilcisi MÜ-YAP'ın Youtube'da açtığı kanalda 261 milyon sahte görüntülenme yapıldığını iddiası ortalığı karıştırdı.

Musically dergisindeki habere göre Youtube, yaptığı denetim sonunda MÜ-YAP'ın 261 milyon görüntülemesini gerçek indirme ya da görüntüleme olmadığı gerekçesiyle sildi. Bu sitenin reklam gelirini MÜ-YAP, tıklanma sayılarına göre dağıttığı için büyük bir gelir kaybı söz konusu...

Bu iddiaların ardından hurriyet.com.tr'nin ulaştığı MÜ-YAP üyesi ve Doğan Müzik Yapım ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Samsun Demir, ortada sadece bir derginin iddiasının olduğunu belirterek " MÜ-YAP Youtube'dan 261 milyon videonun silinmesi hakkında ayrıntılı resmi bir yanıt istedi. Biz de gelen cevaba göre durum değerlendirmesi yapacağız. Bu gibi sahtekarlıklar dijital dünyada olabilir.Youtube daha önce de dünyaca ünlü firmaların 700 milyon tıklanmasını sildi. Bu sahtekarlığı kimin yaptığını bulmak Youtube'un işi...Fanlar, yapımcılar ya da sanatçılar yapmış olabilir" dedi.

1 MİLYON TL KAYIP OLUR

Samsun Demir, 261 milyon izlenmenin sahne olduğunun kanıtlanması durumunda bundan müzik dünyasının büyük zarar göreceğini belirterek "Şirket izlenme başına para verdiği için müzik sektörünün yaklaşık 1 Milyon TL kaybı olur" dedi.