Müzik Dünyasının Gördüğü En Yaratıcı 10 Plak Tasarımı

60'ları ve 70'leri adeta yeniden yaşar gibi yapan, vintage kıyafetli gençleri listemize bekleriz.

  1. Perfect Pussy - Say Yes To Love

Mükemmel Kedicik anlamına gelen grup ismine ayrıca bittiğimiz, grubun isminin diğer anlamını şimdi şurda fazla da şaapamadığımız Perfect Pussy; 2014 yılında bir plak yayınladı.

2012 yılından beri American Rock janrında eserler ortaya döken Perfect Pussy'nin Say Yes To Love albümü için yalnızca 300 adet bastırdığı bu plağın apayrı da bir özelliği var:

Reklam
Reklam

Plağın yapıldığı şeffaf madde, grubun vokalisti Meredith Graves'in kanından damlalar içermekte!9. Batman: Animated Series

Filmlerini çocukluğumuzdan beri ayıla bayıla izlediğimiz, şu sıralarda da ''Ben Affleck nasıl oynayacak acaba...'' diye merak içinde olduğumuz Batman'in çizgi film müzikleri plağa basıldı.

2013 yılında gerçekleşen bu kutlu olayda, tasarımcılar plak şekli olarak YARASA'yı baz alarak oldukça yaratıcı bir işe imza attılar :) 8. Karen Elson - Vicious

Karen Elson'ın 2011 Dünya Plak Günü için bastırdığı teklinin tasarımı müzisyenin kendi imajıyla o kadar güzel uyum sağlıyor ki, plağı listemize almaktan kendimizi alamadık.

7 inçlik şeffaf plağın içinde kurutulmuş gül yaprakları var, gerçek gül yaprakları hem de :)

Bu arada şarkının ismine takılanlar; doğru bildiniz arkadaşlar: Şarkı Lou Reed'in Vicious şarkısının cover'ı!7. Hayalet Avcıları Film Müzikleri

Hayalet Avcıları'nın 30. yılı sebebiyle 2014'te karşımıza çıkan bu plak, kapağının içinde filmden birçok unutulmaz kareyi barındırıyor.

Reklam
Reklam

Plağın içindeki şarkılara gelecek olursak; Ray Parker JR'dan Air Supply'a, Elmer Bernstein'a kadar sizi 80'lere götürüp susuz getirecek birçok müzisyenden şarkı mevcut.

Plağın kapağına geri dönecek olursak da; aynı film sonu canavarı Marşmelov Adam gibi, beyaz ve yumuşacık! (çeşitli renklerde kalp emojileri)6. Jack White - Sixteen Saltines

Jack White'ın ilk solo albümü Blunderbuss'ta yer alan Sixteen Saltines, 2012'de Dünya Plak Günü için tekli olarak plağa basıldı.

Sınırlı sayıda üretilen plağın güzelliği şurada: 12 inçlik şeffaf plağın içi mavi bir sıvıyla dolu, plağı pikapa koyduğunuzda hem müzik, hem de içindeki mavi sıvının hareketi içinizi bir hoş ediyor...5. Lemon Jelly - Soft/Rock

Lemon Jelly, müzik dünyasında gördüğümüz en iyi iş planlarından birini 2001 yılında ortaya koydu. Grubun Soft/Rock albümünün plağı bir kot pantolon parçasının içinde geldi.

Reklam
Reklam

Kotun cebinde de bir adet -kullanıma hazır prezervatif bulunmaktaydı!

Plak sadece 1000 adet basıldı. Birkaç günde tükendi tabii...4. Jurassic Park Film Müzikleri

1892578124 yıl öncesinden kalan o reçinenin içindeki sineği hatırladınız mı? Hani o sineğin taşıdığı kandaki DNA'lardan dinozorları hayata geri getirmişti bilim adamları?

İşte Jurassic Park'ın 21. yılı şerefine özel olarak basılan film müzikleri plağının tasarımı o reçineyi ve de o sineği barındırıyor.

John Williams'ın harika eserlerini de unutmamak gerek ;)3. Shout Out Louds - Blue Ice

İsveçli grup Shout Out Louds'un 2012'de yayınladığı tekli Blue Ice için piyasaya sürdüğü plak, gerçekten de aşırı harika bir yaratıcılık abidesi.

Reklam
Reklam

Shout Out Louds'un plağını dinlemek isterseniz, plakçıdan satın aldığınız kaba su dolduruyorsunuz. Suyu buzlukta o kabın içinde donduruyorsunuz.

Sonra buzluktan çıkardığınız buz kalıbını pikapa takıyor ve duyduğunuz şarkının tadını çıkarıyorsunuz :)2. Muhteşem Gatsby Film Müzikleri

Listemizdeki birçok plağın aksine, bu plağın öyle atarlı giderli, oynar başlıklı bir tasarımı yok.
Ama gayet sade ve de gayet gösterişli. Aynı filmin kendisi gibi.

Leonardo Di Caprio'nun başrolünü muhteşem oynayıp yine Oscar alamadığı, müzikleriniyse Jay Z'nin derlediği Great Gatsby Film Müzikleri'nin plağı bir platinyum, bir de altın renginde üretildi.

Reklam
Reklam

Bu tasarım filme ve albüme yakıştı mı? Bizce efsane yakıştı.1. The Flaming Lips - The Flaming Lips and Heady Fwends

Listemize kanlı başlamıştık, eğer 2500 Dolar'ınız varsa kanlı bitirmek sizin elinizde...

Amerikalı efsane rock grubu The Flaming Lips, 13. stüdyo albümü The Flaming Lips and Heady Fwends'te Kesha'dan Bon Iver'e, Tame Impala'dan Nick Cave'e kadar birçok ünlü müzisyenle düet yaptı.

Bu kadar dolu dolu bir albümün plağının da normal olması beklenemezdi elbette. Oldukça sınırlı sayıda basılan albüm plağı, yine şeffaf bir maddeden yapılmış, yine içinde kan var.

Kan var eyvallah da, kimin kanı ama?

Reklam
Reklam

Grup elemanlarının, Kesha'nın, Nick Cave'in, Chris Martin'in, Jack White'ın filan kanı ;)