Müzikli oyun "Seslerle Anadolu", Kayseri'de sahnelenecek

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin müzikli oyunu "Seslerle Anadolu", Kayseri'de sahnelenecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin müzikli oyunu "Seslerle Anadolu", Kayseri'de sahnelenecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Anadolu ezgileri ve türkülerinin modern orkestra ile seslendirileceği eserin 16 Nisan Pazartesi saat 20.00'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü büyük salonda izleyiciyle buluşacağını söyledi.

Eserin araştırılması ve metninin, Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait olduğunu, Erdoğan'ın eserde "Meddah" rolünü üstlendiğini belirten Davran, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

"Eser, mehteran takımıyla başlayıp, sürpriz şekilde sonuçlanıyor. İstanbul'dan Ege'ye, Karadeniz'e, Urfa Balıklı Göl'e kadar uzanan bir yolculuk. Yurt dışında ve Türkiye'deki turnelerde çok büyük beğeni kazanmış bir eserimiz. Ankara Devlet Opera ve Balesi repertuvarında bulunan ve 2 gün önce 50. temsilini yapmış olan bir eserimiz. Yakın gelecekte de Çin, Kore, Almanya'ya turneleri gerçekleşecek bir eser."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: