Müzikte Ordu ve Giresun birlikteliği

Ordu ile Giresun arasındaki birliktelik, bu sefer türkülerde devam etti. İki ilin ortak hayali olan...

Ordu ile Giresun arasındaki birliktelik, bu sefer türkülerde devam etti. İki ilin ortak hayali olan Ordu-Giresun Havaalanı’ndan sonra Ordu ve Giresun'un birlikteliği şimdi sanat alanına taştı.
Daha önce de Giresun’da birlikte konser veren Ordu Belediye Konservatuarı Halk Müziği Korosu ile Giresun Müzik Derneği sanatçıları biraraya gelerek, Ordu ve Giresun türkülerinden oluşan bir repertuar ile iki ilde konser vermek için hazırlık yapıyor.
Ordu ve Giresun ortak projelerinden olan ve iki şehrin Türk Halk Müziği topluluklarının karma olarak katıldığı müzik çalışmalarını Tuncer İnan yönetiyor. Giresun Gönüllüler Derneği Başkanı Mehmet Yüksel ise daha önce karşılıklı olarak iki ilde verilen konserlerin ardından, ortak konser verme teklifine seve seve katıldıklarını belirtti.
Güzel fikir olarak tanımladığı etkinliğe olumlu baktığını söyleyen Giresun Müzik Korosu Şefi Aytekin Özdemir ise fikir ilk dile getirildiğinde coşkuyla karşıladıklarını ifade ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz