Müzisyenler, Düğünlerde Sahte Dolar Atılmasına İsyan Etti

Gaziantep'te düğünlerde sahne alan mahalli ses sanatçıları, sahneye atılan sahte dolarlardan yakındı. Tepkilerini basın açıklamasıyla...

Gaziantep'te düğünlerde sahne alan mahalli ses sanatçıları, sahneye atılan sahte dolarlardan yakındı. Tepkilerini basın açıklamasıyla dile getiren müzisyenler, sahte dolarları havaya attıktan sonra ayaklar altına aldı.

Düğün sahipleri mutluluğa adım atarken, onları eğlendiren müzisyenler sahneye atılan sahte dolarlarla hayal kırıklığı yaşıyor. Demokrasi Meydanı'nda çuval çuval sahte dolarla basın açıklaması yapan müzisyenler, sahte paraları önce havaya attı, ardından da ayaklar altına aldı. Sahte dolarla bonkörlük yapanlara isyan eden müzisyenler, düğün sahiplerine serzenişte bulundu.

Reklam
Reklam

Gaziantep Sanatçılar Derneği Başkanı Ahmet Onurlu, "Bir yıldan beri Gaziantep’te sahte doların baskısı yapılıyor. Bununla kararlıkla mücadele ediyoruz. Sanatçı arkadaşlarım zor durumda. Türk parasıyla iki kuruş etmeyen bu kağıt parçalarını düğünde atmaktalar. Paranın üzerine geçersizdir yazmışlar. Bu nedenle yasaklanamıyor. Salon sahipleri dolarları, euroları ceplerine koyup gidiyorlar, biz de sahte dolar topluyoruz. Bu paralar bakkallarda, marketlerde, kasaplarda her tarafta satılıyor. Sahte dolarların kaldırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sahte dolar yüzünden müzisyenlerin sürekli matbaacılarla karşı karşıya geldiğini ifade eden Onurlu, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin en kaliteli sanatçıları Gaziantep’te. Gaziantep müziğin merkezidir ama emeği en çok sömürülen il de Gaziantep’tir. Sanatçılarımızla matbaacılarımız sürekli karşı karşıya geliyoruz. Sanatçı arkadaşlarımız haklarını alamıyorlar. Salonda çalışan arkadaşlarımız para alamıyorlar, sigortaları yatmıyor. Bunun yanı sıra bir de bu şekilde mağdur ediliyor."

Reklam
Reklam

SAHTE DOLARIN KİLOSU 10 TL

Sahte doların karın doyurmadığına vurgu yapan Onurlu, "Türkiye’de 1 TL’miz vardı. Şimdi madeni olarak çıktığı için kimse atmıyor. Arap parası çıktı, ondan sonra da bu paralar çıktı. Bu sanatçıya hakarettir. Dışarıda kilosu 10 TL. Bunun çözüm yolu yoksa, yasaklanamıyorsa 1 TL’yi çıkarsınlar. Bizim Amerika doları ile ne işimiz var? Eskiden fabrikatörler atıyordu, şimdi gerçek dolara hasret kaldık. Biz bunlara sahte dolar bonkörü diyoruz" ifadelerini kullandı.

Müzisyen Şükrü Polat, "Adıyaman’a, Şanlıurfa’ya Gaziantep’ten sahte dolar gidiyor. Bunun ticaretini yapıyorlar. Bu sakız değil ki bunun ticareti yapılıyor" diye konuştu.

"BU DURUM PSİKOLOJİMİ BOZUYOR"

Müzisyen Hacı Yılmaz da, sahte dolarların atıldığı düğünlerde psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek, "21 yıldır bu işi yapıyoruz. Biz düğün sahiplerinden para istemiyoruz. Bize bu parayı atmayın ama sahte dolar da atmayın. Sizin çocuğunuz sahte mi ki sahte dolar atıyorlar. Bu durum benim psikolojimi bozuyor. Düğünde mikrofonu elime alıyorum ve diyorum ki bu parayı atma. Psikolojim bozulduğu için müzik çalamıyorum. Sanata ve sanatçıya saygı istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklaması öncesinde yere saçılan sahte paralar, açıklamaların ardından toplandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: