My Dream büyüledi

BURSA (İHA) - Dünyanın tek engelli sanat ve gösteri ekibi My Dream, Türkiye turnesi kapsamında ilk kez Bursa'da sahne aldı.

Atina Paralimpik Olimpiyatları'nın da resmi gösteri ekibi olan My Dream adlı engelli 40 kişiden oluşan grubun Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'ndaki akrobasi, müzik ve

dans gösterisi büyük ilgi gördü.

2003 Çin güzeli olan işitme ve konuşma engelli Jiang Xintian işaret diliyle sunuculuk yaptığı gösteride, grubun görme özürlü elemanı Türk Pop Müziği'nin ünlü isimlerinden Tarkan'ın "Salına Salına" parçasını, sağır ve dilsiz sanatçısı da Sertab Erener'in "Yanarım" adlı parçasını seslendirdi.

Reklam
Reklam

Grubun "Nihavend Longa"yı hep bir ağızdan söylemeleri izleyenleri büyüledi. Çok sayıda engellinin de izlediği gösteriyi herkes kendi diliyle alkışlarken, bu görüntü sağlıklı olan çok sayıda vatandaşı ağlattı.

Türkiye turnesinde 8 ilde yapılacak gösterilerden ele edilecek gelir, Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beyin felçli çocuklar için yaptırılan Serabral Palsili Çocuklar İlköğretim Okulu ile Silivri'deki Lion Leo Esen İbak Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne aktarılacak.

1 Eylül'de Ankara'da, 2 Eylül'de Afyon'da, 3 Eylül'de Eskişehir' de, 5 ve 6 Eylül'de Antalya'da, 8 Eylül'de Bodrum'da, 9 Eylül'de İzmir'de, 11 Eylül'de Marmaris'te, 14 ve 16 Eylül'de İstanbul'da gösteri yapacak olan grup, 19 Eylül'de de Silivri Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına katıldıktan sonra Türkiye'den ayrılacak.