Myanmar'daki Müslümanlara Yönelik Şiddet Olayları

Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kınadı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kınadı.

Arabacı, yaptığı yazılı açıklamada, Myanmar'da tam bir insanlık dramı yaşandığını, katliamdan kurtulmak için evlerini terk edenlerin sayısının 100 bini geçtiğini belirtti.

Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin her geçen gün arttığını belirten Arabacı, Müslüman topluluğun Myanmar askeri yönetiminin kışkırtması sonucu Budist çetelerce gece vakti evlerinde katledildiğini, bu zulme karşı Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'nin (AB) varlığının bile hissedilmediğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Arabacı, Bosna ve Doğu Türkistan'da yaşananlar tazeliğini korurken, Myanmar'da Müslümanlara karşı zulmün başladığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Müslümanlar üzerinde kirli bir oyun oynanmakta, dünyanın her köşesinde oluk oluk Müslüman kanı akıtılmaktadır. Myanmar'da yaşayan Müslümanlara karşı yapılan zulmün bir katliama dönüştüğü görülmektedir. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Myanmar'ın Arakan bölgesinde büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Daha önce İngiliz sömürgesi iken İngilizler'in bölgeyi terk etmesiyle oluşan kaos ortamında Arakanlı Müslümanlar öz yurtlarında, yıllarca Budist yönetimlerin baskısına maruz kalmış, vatandaş sayılmamış, evlenmeleri ve şehirlerarası seyahat etmeleri dahi engellenmiştir. Son günlerde ise Müslümanlara uygulanan şiddet, adeta bir soykırıma dönüşmüş, Budist zalimlerce Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam artık dayanılmaz bir hal almıştır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şubesi olarak dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen, Müslümanlara yönelik bu zalimliğin ve tecavüzleri şiddet ve nefretle kınıyor, zulüm ve işkencenin derhal durdurulması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Birleşmiş Milletler teşkilatı derhal duruma el koymalı, Türkiye bu girişimlerde başrolü oynamalıdır."

Reklam
Reklam

Arabacı, dini, ırkı ne olursa olsun insanların birbirini yok etmesi, evsiz bırakması, canına kastetmesinin kabul edilemez olduğunu, Arakan'da yıllardır uygulanan bu katliamların artık son bulması gerektiğini anlattı.

Arabacı, Myanmar'daki bu insanlık dışı uygulamaların bir an önce sonlandırılması için özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve bütün ülkeleri Arakanlı Müslümanlara yardım etmeye, yapılan zulmün durdurulmasına ve sorumluların cezalandırılmasına destek olmaya çağırdı.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar / Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: