Myanmar'daki Müslümanlara Yönelik Şiddet Olayları

Kimse Yok Mu Derneği Mersin Şubesince, Bangladeş'e sığınan Arakan Müslümanlarına yardım amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

Kimse Yok Mu Derneği Mersin Şubesince, Bangladeş'e sığınan Arakan Müslümanlarına yardım amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kimse Yok Mu Derneği, Myanmar'daki karışıklıklar nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmak için harekete geçti.

Bu amaçla Arakanlı Müslümanların sığındığı bölgeye ekip gönderildiği ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Myanmar'da yaşanan siyasi gerilim nedeniyle uluslararası örgütler ve yardım kuruluşları Arakan bölgesine giremezken, Bangladeş'teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlar, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Derneğimiz çok sayıda Arakanlı mültecinin sığındığı Bangladeş'teki kamplara yardım ulaştırmak için bölgeye bir yardım ekibi gönderdi. Bölgede bir hafta kalacak olan ekibimizin vereceği rapor doğrultusunda, Arakanlı Müslüman mültecilere yönelik yardımların Ramazan boyunca devam etmesi planlanıyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: