Myanmar'daki Müslümanlara Yönelik Şiddet Olayları

ŞANLIURFA (A.A) - Myanmar'da öldürülen Müslümanlar için Şanlıurfa'da teravih namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

ŞANLIURFA (A.A) - Myanmar'da öldürülen Müslümanlar için Şanlıurfa'da teravih namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde teravih namazının ardından toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Fevzi Çelik, Arakanlı Müslümanlar'ın şehit edildiğini hatırlatarak, "Irkçı ve fanatik Burma yönetiminin bu vahşeti dünyanın gözü önünde işlediğini" belirtti.

Reklam
Reklam

İnsani yardım kuruluşlarından alınan bilgilere göre, Arakan'da birçok Müslüman'ın sorgulanmadan tutuklandığını da aktaran Çelik, bu kişilerin akıbetiyle ilgili kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadığını ifade etti.

Çelik, tüm İslam ülkelerinin Arakan'daki katliamı uluslararası platforma taşıması gerektiğini belirterek, "Arakanlı Müslümanlar'ın can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim ve kültürel hakları garanti altına alınmalıdır. Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelere taşınmış Budist yerleşimcilerin o toprakları sahiplerine iade etmelerini sağlanmalıdır" diye konuştu.

Daha sonra Myanmar'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından tekbir getirip, "Müslüman uyuma Myanmar'a sahip çık" sloganı atan grup, dağıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz