Myanmar'lı Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldılar

Myanmar’da Budistler tarafından katledilen Müslümanlar için Türkiye çapındaki bütün camilerde Cuma namazı çıkışı yardım toplandı.Diyanet...

Myanmar’da Budistler tarafından katledilen Müslümanlar için Türkiye çapındaki bütün camilerde Cuma namazı çıkışı yardım toplandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla Türkiye'deki Müslümanlar, Myanmar’daki kardeşleri için harekete geçti. Cuma namazlarında hutbelerde Myanmar’da yaşanan dram hatırlatıldı. Vaizler, ülke genelinde yapılan yardım kampanyasına katkı talep etti. Cuma namazının Bursa Ulucamii’de de yardım toplandı. Vatandaşlar yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Cuma çıkışı ayrıca Myanmar’da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. 'Hepimiz Mehmediz Güç Birliği' tarafından gerçekleştirilen organizasyona yüzlerce vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Cenaze namazının ardından katledilen Müslümanlar için dua edildi. Bölgedeki radikal Mag Budist çeteleri sahipsiz gördükleri 700 bine yakın Rohingya Müslüman'ını katlettiklerini belirten Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Topraklarını ellerinden alıyorlar. Kadınlarına tecavüz ediyorlar. İnsanları öldürmek için kurşun bile sıkmıyorlar. Canlı canlı toprağa gömüp onun ölümünü diğer müslümanlara gösteriyorlar. Hepimiz Mehmetdiz Güç Birliği olarak dünyanın gözü önümde gerçekleştirilen, Müslümanlara yönelik bu zalimliği ve tecavüzleri de, bu eziyete seyirci kalınmasını da şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: