Mynet Okey - OYNA

[

**](http://oyun.mynet.com/okey)

Okey oyunu geleneksel oyunlarımızdan biri haline gelmiştir. İnternet ortamının da sunduğu imkanlar sayesinde kimseye ihtiyaç duymadan online oyuncularla birlikte kolaylıkla oynanabilen bir oyundur. Gerek mobil gerekse dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlardan oynanan bu oyunlar için internet bağlantısı yeterli olmaktadır. Misafir olarak da giriş yapılabildiğinden hızlı bir şekilde oyunları oynamanız mümkün olmaktadır. Diğer oyuncularla tanışabileceğiniz, arkadaşlık kurabileceğiniz ve sohbet edebileceğiniz bu oyunlarda dilediğiniz gibi oyun keyfini yaşayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Sahip olduğunuz puana göre istediğiniz odaya girme imkanınız bulunmaktadır. Ayrıca oyuna her gün girmeniz halinde ücretsiz puanda kazanabilirsiniz.

Kurucu Olmak ve Masa Yaratmak: Kurucuların görevi masayı yaratmaktadır. Herhangi bir sandalyeye ilk basan kişi olmanız durumunda masayı yaratma ekranı ile karşılaşırsınız. Be ekranda öncelikle her oyuncunun masaya koyması gereken para belirlenmektedir. Aynı zamanda oyunun kaç puana ulaştığında biteceği de bu ekrandan belirlenmektedir. Renk ve gösterge seçenekleri de yine bu ekran üzerinden belirlenerek oyun yaratılmaktadır.

Oyuna Katılmak: Oyun kurulduktan sonra diğer oyuncuların boş gördükleri sandalye olması durumunda oyun başlamamışsa sandalyelerden birine tıklamaları yeterli olmaktadır. Gelen ekranda kurucunun seçmiş olduğu detaylar ve masaya koyması gereken para gözükmektedir. Bu ekranın onaylanmasıyla üye masaya oturmuş olmaktadır.

Masadan Kalkmak: Oyunu henüz kabul etmemişseniz ya da kurucu oyunu başlatmamışsa masadan kalk düğmesiyle masadan kalkılabilmektedir. Kurucunun masadan kalkması durumunda tüm oyun kapanmaktadır ancak bu daha başlamamış oyunlarda geçerlidir.

Reklam
Reklam

Oyunu Başlatmak: Oyuna sonradan giren oyuncular kurucunun oyunu başlatabilmeleri için oyunu kabul et düğmesine basmalıdır. Bu düğme işaretlendikten sonra eğer masaya bir oyunca girerse ya da çıkarsa oyunu tekrar kabul etmeniz gereklidir. Buradaki amaç masada bulunan oyuncuları son haliyle kabul etmiş olmaktır. Tüm oyuncuların oyunu kabul etmesiyle kurucu oyunu başlat düğmesine bastığında oyun başlamaktadır.

Masadan Atmak: Kurucu oyunun başlamasına kadar masadan at düğmesi ile masadan istediği kişileri çıkarabilmektedir. Masadan atılan kişiler masadaki oyun sonlanana kadar o masaya tekrar girememektedir.

Çifte Gitme: Oyunda çifte giderek bitmeniz mümkündür ve ayrıca çifte gittiğinizi belirtecek bir butona basmanız ya da belirtmeniz gerekmemektedir. Ancak sıra size geldiğinde çift düğmesine basmanız durumunda attığınız taşı yandaki kişi alamaz hem de çıkan taşları taşlar düğmesi yardımıyla görebilirsiniz. Ancak bu durumda normal bitmeniz mümkün değildir. Normalde her biten oyun 2 puan olarak sayılmakta, okey atılıp bitirildiğinde iki katı puan alınır. Çifte bittiğinizde de iki katı puan alırsınız.

Reklam
Reklam

Bitme: Atılacak yaş yan tarafa değil göstergenin üstüne konulduğunda bitmeyi denemiş olursunuz. Bitmiş kabul edilmeniz için elin düzgün dizilmesi, serilerin düzgün sırayla dizilmesi ve gruplar arasında boşluk bulunması gereklidir. Yanlış bitilmesi durumunda -1 ceza puanı alınmaktadır. Elinizin görülmesine rağmen oyun devam etmektedir. Ayrıca attığınız taşı bir sonraki oyuncu alabilir.

Anahtar Kelimeler: