Mynet Yemek, İftar Menüsünü İftiharla Sunar...

Hoş geldin on bir ayın sultanı Ramazan! Sabırla, hoşgörüyle yaklaşık olarak 18 saat tutulan orucun ardından, elbette ki ahali iftarda açılışı güzel yemeklerle yapmak istiyor. Mynet Yemek olarak sizler için çorbasından tatlısına varana kadar sofralarınızı süsleyip, parmak ısırtan bir iftar menüsü hazırladık. Dostlarınızı, yakınlarınızı kısacası sevdiklerinizi toplayın, bu akşam ziyafet var!

İftar menüsünden önce, sahurda sizi tok tutacak olan 'sihirli' içeceği vermek istiyorum

Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi ve uzun süre aç kalınması, beraberinde susuzluğu getirdi. Bu karışımı sahurda içtiğiniz taktirde, susuzluk hissi neredeyse yarı yarıya düşecek! Dolayısıyla baş ağrısı da ortadan kalkmış olacak.

Oruç Tutanlar İçin Susatmayan İçecek İçin Tıklayın

Susatmayan içeceğe alternatif olarak Susuzluğu Gideren 7 Besinde Var, Tıkla!


Başlangıç olarak: Lezzeti ve hafifliği ile cezbeden mısır çorbası

Yapılışı son derece kolay, düşük kalorili ve lezzetiyle parmak ısırtan mısır çorbası, taşıdığı bu özelliklerle iftar menümüze girmeye hak kazandı. Sür, mısır ve tereyağının bir araya geldiği bu lezzet ile harika bir başlangıç yapmış olacaksınız...

Reklam
Reklam

Mısır Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


İnsanın yedikçe yiyesi geliyor, hem de tabak tabak: Tavuklu beğendi

Genelde kırmızı et ile yapılan beğendiyi Ramazan ayı için özelleştirelim istedik ve ortaya muazzam bir lezzet çıkardık. Malzeme listesini iki katına çıkarın, çünkü bir yiyen tadından vazgeçemeyip ikinci bir tabağı isteyecek, çok ciddiyim!

Tavuklu Beğendi Tarifi İçin Tıklayın


Anadolu'nun baş lezzetlerinden bulgura ince dokunuşlar: Kuruyemişli bulgur pilavı

Her zamanki bulgur pilavına ufak dokunuşlar yaparak daha lezzetli hale getirdik. Denemek ister misiniz? Kaçırmayın derim:)

Kuruyemişli Bulgur Pilavı Tarifi için Tıklayın


Yemek masasının olmazsa olmazları: Ara soğuklar


Yaz akşamlarının en serin ve doyurucu lezzeti: Zeytinyağlı kabak sarma

Manevi duygularımızın ayyuka çıktığı bu dönemde, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak, hatta misafir olmasa bile bir o kadar özenli sofra hazırlamak Ramazan'ın şanından olsa gerek.

Ana yemeklerin yanına en çok yakışan ara soğuklarda bundan ötürü bu kadar çeşitli ve özenli... Sunumu da tadı kadar etkileyici olan zeytinyağlı kabak sarmaları sadece Ramazan'ın değil yaz aylarının vazgeçilmez ara soğuğu olacak.

Reklam
Reklam

Zeytinyağlı Kabak Sarma Tarifi İçin Tıklayın


Nasıl anlatsam, nereden başlasam... Güllaç!

Ramazan deyince akla gelen ilk şeylerden biri de güllaç. Hazmı kolay ve lezzetli oluşuysa menümüzde yerini alıyor ve böylece gelenekselliğimizden ödün vermemiş oluyoruz :)

Güllaç Tarifi İçin Tıklayın

Şimdiden afiyetler dilerim. Sofralarınız bereketli olsun, ağzınızın tadı da hiç mi hiç bozulmasın!