MYO Öğrencileri Satranç Turnuvasında Ter Döktü

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen satranç turnuvasında öğrenciler birinci olmak için...

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen satranç turnuvasında öğrenciler birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı turnuvanın birincisi Elektrik Bölümü öğrencilerinden Mehmet Yenigün oldu.

Yüksekokul kültür salonunda Bilim ve Sanat Topluğu öğrencileri tarafından ilki düzenlenen turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 2 hafta süren turnuvada karşılaşmalar İsveç usulü FİDE kurallarına göre oynandı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir, yaptığı açıklamada, öğrencilerin kaynaşması adına düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler verdi. Demir, "Satranç bir zekâ kabiliyet, strateji oyunudur. Çok sessiz görünen, kendisinden hiç beklemediğiniz halde bu turnuvalarda, maçlarda hakikaten başarı gösteren öğrencilerimiz var. Demek ki bu insanlar da kendilerini bu satranç vesilesiyle ifade edebiliyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, öğrencilerimize tekrar başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Turnuvanın sonuna birinci olan öğrenci Mehmet Yenigün’e kupa ve çeşitli ödüllerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek mezuniyet gecesinde verileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: