Myp Lideri Yılmaz: "türkiye, Suriye'de Kendi İradesi Dışındaki Oluşuma Müsaade Etmemeli"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye asla Suriye’de kendi iradesi dışında oluşacak...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye asla Suriye’de kendi iradesi dışında oluşacak bir müsaade etmemelidir. Suriye’de bir şeyler olacağı kaçınılmazdır. Bu saatten sonra orada olacakların Türkiye kontrolünde olmaması ülkemiz ve milletimiz adına felaket olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Eğer Suriye parçalanıp yeni bir ülke doğacaksa bu çocuk Türkiye’nin evladı olmalıdır” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Belli ki süreç Suriye’nin küçültülüp orada yeni bir ülke inşa edilmesi yönünde ilerlemektedir. O halde kurulması muhtemel bu ülke kesinlikle Suriye Türkmenlerinin hakimiyetinde bir yapıya sahip olmalıdır. Türkiye bunun için gereken her riski almak zorundadır. Fakat bu oyunun bugünkü siyasi oyuncularla başarılabileceğine inancım bulunmamaktadır. Hükümet dış politikası değişmelidir. İsrail ve Türkiye beraber hareket ederse Amerika bu işbirliğine destek olur. Türkiye Suriye konusunda, İsrail ile ortak hareket ederek eğer ortaya siyasi bir proje koyabilirlerse burada oluşacak yeni yapının Türkmen kontrolünde olma ihtimali çok yüksektir. Bu Türkmen yapı İsrail için de parçalanması muhtemel Suriye’den kendisine komşu olabilecek yeni devlet için en hayırlı yapı olacaktır. Bu durum İsrail tarafından da göz ardı edilmemelidir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: