Naat Gecesi Gönülleri Fethetti

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları için...

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen müslüman ülke çocuklarından oluşan Naat Korsu, izleyenlerin gönüllerini fethetti.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda Miraç Kandili'ne özel olarak hazırlanan 'Naat' programında 50 farklı ülkeden 200 öğrenci, Kuran'ı Kerim, ilahiler, kasideler, şiirler seslendirdi.

Geceye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

BAĞIŞ: 140 ÜLKEDE TÜRKİYE'NİN DOSTLARI BU OKULLARDAN YETİŞİYOR

Öte yandan geceye katılan Devlet Bakanı Egemen Bağış, sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirerek başladı. Bakan Bağış, "Ne mutlu bizlere ki Miraç Gecesi'ni dünyanın dört bir tarafından gelmiş çocuklarla beraber İstanbul'da anlamlı bir kutlamayla gerçekleştirebiliyoruz. Bu hizmet kervanına emek verenlerden Allah razı olsun. Buradan bu hizmetin manevi önderi M. Fethullah Gülen'e saygılarımı gönderiyorum. " dedi.

Eskiden okullarda 'Türkiye'nin etrafı üç tarafı denizlerle çevrili, dört bir tarafı düşmanlarla dolu, Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" diyerek öğretildiğini aktaran Bakan, Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkçe Olimpiyatları nedeniyle 140 ülkeden öğrenci burada bulunuyor. Türkiye'nin dostları bu Türk okullarında yetişiyor. Bu çocuklar kendi ülkelerinin en iyi doktorları, en iyi sanatçıları, en iyi siyasetçileri olmakla kalmıyor. Orada bizim temsilcilerimiz olacak. Barış mesajının iletilmesinde katkıları olacaktır. Bu çocukların yetişmesinde zor koşullarda çalışan ve görev yapan tüm öğretmenlerimizden Allah razı olsun."

Reklam
Reklam

Öte yandan yurt dışında bulunduğu için geceye katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geceye telgraf gönderdi.

VALİ MUTLU: TÜM DÜNYAYA EVRENSEL BARIŞ MESAJI VERİLİYOR

Naat gecesine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sponsorlara plaket verdi. Vali Mutlu, sonrasında yaptığı konuşmada, öncelikle herkesin Miraç Kandilini tebrik etti. Mutlu, "Miraç gecesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böylesine bir müstesna gecede dünyada evrensel barış mesajı veren gecede dünyanın farklı köşelerinden İstanbul'a gelen çocuklarla beraberiz. Türkçe Olimpiyatları nedeniyle güzel bir geceyi geçiriyoruz. Bütün gönüllerin barışı bu gece tamam olsun. Bu vesile ile dua edelim. Rabbimize yalvaralım. Evrensel barışı ülkemizde barışı geleceğe dair beklentilerimizi bütün barış umutlarının yeşermesi için herkesin dua edelim. Dünyanın bu güzel çiçeklerimizin solmaması, yetişen güzel çiçeklerin kokularının dünyanın her köşesinde çiçek köşesine dönüşmesini artsın." diye konuştu.

Öte yandan Lüblan asıllı İngiliz müziysen Maher Zaen ve Türk müzisyen Mesut Kurdiş'in düet yaptığı 'Newla Ya Salli' şarkı izleyicilerden büyük alkış aldı.

Reklam
Reklam

HİCRET CANLANDIRILDI

Naat programında sahnede Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret etmesi temsili olarak canlandırıldı. Sahneye kurulan temsili Kabe ise geceye katılanlardan tam not aldı.

Bu arada Türk Okulları'ndan mezun olduktan sonra Türkiye'de entellüktüel kişilerin yazmış olduğu kitapları yorumlayarak başarı kazanan öğrencilere ödüller takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz