Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Canton İthalat Ve İhracat Fuarını Es Geçmedi

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan Uzakdoğu’nun en büyük,...

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan Uzakdoğu’nun en büyük, dünyanın da 3. büyük fuarlarından biri olan 112. Çin İthalat ve İhracat, diğer adı ile Canton Fuarını ziyaret etti.

Fuarın 1957 yılından bu yana iki ayrı fuar alanında toplam 150 binden fazla ürün çeşidi sergilenen fuarda Çin’in ithal ve ihraç ettiği tüm ürünlerin aynı anda bu fuarda sergilendiğini belirten Doç. Dr. Civan, fuar süresince ziyaretçi sayısının 203 ülkeden 167 bin kişi olduğunu ifade etti. Civan, Türkiye’de ise yılda 2 binin üzerinde ihracat-ithalatçı iş adamının Çin İthal ve İhraç Ürünleri Fuarı’nı ziyaret ettiğini ve mal aldığını belirtti. Fuarın Ticaret hacminden de bahseden Doç. Dr. Civan her dönemde 12-15 milyar dolar gibi çok büyük bir hacme sahip olduğunu söyledi. Fuarda Ayakkabı ürünlerinin de sergilendiğini belirten Civan, böyle bir fuarı es geçmenin çok büyük bir hata olacağının altını çizdi.

Reklam
Reklam

Ayakkabı sektöründeki son gelişmeleri yerinde görme imkanı yaratan Canton fuarında Doç. Dr. Civan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal ile beraber firmaların sektör, yapı ve işleyişi hakkında ve gelecek yılın trendleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Doç. Dr. Civan, bu tür fuarların, sergilenen ürünlerin moda eğilimleri gözlenerek gelecek sezon için moda olması öngörülen ayakkabıların özelliklerinin, renklerinin ve deri çeşitlerinin incelenmesi, ayakkabı aksesuarlarının araştırılması açısından çok önemli bir fırsat olduğunu, edinilen bilgilerin ve kaynakların 2012-2013 öğretim döneminde ek kontenjan ile öğrenci alan ‘Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı’ öğretim görevlilerine ve öğrencilerine büyük katkılar sağlayacağını, öğrencilerin vizyonuna ışık tutacağını ifade etti. Civan, ayakkabıcılık eğitiminde Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulunun yeni olduğunu, ancak kaliteli, hırslı ve azimli öğretim görevlisi kadrosuyla Türkiye’de iddialı olduklarını ve bu fuarlar sayesinde bunu kesinlikle başaracaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: