Nafakalarını "acıdan" Çıkarıyorlar

GAZİANTEP (AA) - İslahiye ilçesine gelen mevsimlik tarım işçileri, salça ve pul biber yapımında kullanılan biberleri temizleyerek, nafakalarını çıkarıyor.

İslahiye ilçesine gelen mevsimlik tarım işçileri, salça ve pul biber yapımında kullanılan biberleri temizleyerek, nafakalarını çıkarıyor. Tarladan toplanan biberler, kamyon ve traktörlerle mahallelerde ve fabrika yakınlarına kurulan mekanlara getirilerek, temizlenmesi için işçilere teslim ediliyor. Temizledikleri biberin kilogramında 20 kuruş kazanan aileler, yaklaşık 2 ay çalışıyor. Çöpü ve tohumu temizlenen biberler, kurutulmak üzere fabrikalara taşınıyor. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden gelen Mehmet Karaoğlan, kendisine, eşinin ve 3 çocuğunun da yardım ettiğini söyledi Geçimlerini sağlamak ve çocuklarının okul masraflarını karşılamak için ilçeye geldiklerini belirten Karaoğlan, bir günde kişi başına 20 ila 30 lira kazandıklarını ifade etti. Emine Karaoğlan da aile boyu biber temizlediklerini belirterek, işlerinin bir ay sonra biteceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: