Naftalin ne demek? Naftalin kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kendine has dilbilgisi kurallarının yanı sıra hafızada yer eden kelime çeşitliliği ile de dikkat çeken Türk dili, kelime öbekleri ve eş sesli kelimeleri de bünyesinde barındırır. Anlamı merak edilen bu kelimeler arasında Naftalin kelimesi de yer alır. TDK tarafından Türkçe kurallarına uyup uymadığı değerlendirilen, anlamı ve kökeni paylaşılan Naftalin kelimesi ne demektir?

Zaman zaman evde, sokakta, sosyal mecralarda ya da televizyonda karşılaşılan Naftalin kelimesi, Türk dilinin öne çıkan kelimeleri arasında bulunur. Kelime anlamları araştırılırken TDK'nın açıklamaları önemsenir. Kurum tarafından yürütülen çalışmalarda görev alan kişiler, her kelime için ayrı incelemelerde bulunur. Yapılan araştırmalar sonucunda Naftalin kelimesi ne anlama gelir sorusunun yanıtı da ortaya çıkmıştır.

Naftalin Ne Demek? Naftalin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Naftalin kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Naftalin kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Naftalin kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı naphtaline şeklindedir.
Reklam
Reklam

Naftalin TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,kimya Maden kömürü katranının kuru kuruya damıtılmasından elde edilen, özel kokulu, beyaz, 1,158 yoğunluğunda, 80 °C'de eriyen, 218 °C'de kaynayan, suda erimeyen, alkol, benzol ve eterde kolaylıkla eriyen, kumaş, elbise, halı vb.ni güve gibi zararlılardan korumakta kullanılan antiseptik bir hidrokarbon

Anahtar Kelimeler: