Nagasaki

Eksiksiz Bir Şehir Açık söylemek gerekirse Nagasaki'ye gelmeden önce bu kadar güzel bir şehirle karşılaşmayı beklemiyorduk.

Eksiksiz Bir Şehir

Açık söylemek gerekirse Nagasaki'ye gelmeden önce bu kadar güzel bir şehirle karşılaşmayı beklemiyorduk. Daha önce Hiroşima'dayken yeniden canlanmaya çalışan bir şehir bulduk. Tarihin yansımasını görebileceğiniz ve saygılarınızı sunacağınız bir şehir, ama daha fazlası değildi. Nagasaki'yi de 2. Dünya Savaşı'nda atom bombası ile vurulan diğer şehirler gibi bekliyorduk, ancak daha fazla yanılamazdık herhalde.

Barış Parkı ve Atom Bombası Müzesi mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Bu iki yer, insanların üzerinde aynı duyguyu uyandırıyor. Barış Parkı'nın ortasında kocaman bir heykel, ağustos 1945'teki olayda ölen insanların hatıralarının sergilendiği kimlik ve fotoğraflarının tutulduğu bir anıt salonla birlikte ciddiyetle duruyor. Tepelik bir şehir olan Nagasaki'de doğal bir liman bulunuyor fakat şehir merkezinden bir hayli uzakta. Ancak oraya giderseniz, oldukça uzun bir görülecekler ve yapılacaklar listesi sizi bekliyor.

Reklam
Reklam

17. ve 19. yüzyıllar arasındaki, Sakoku'nun soyutlanma politikası boyunca Nagasaki, bölgede bulunan tek uluslararası ticaret merkezine sahipti. Ek olarak, Dejima (Japonya'nın Sakoku (dışarıya kapalılık)) politikasını izlediği döneme ait en önemli kalıntıları içerisinde barındırıyor. Bugünlerde bu ada (Dejima), anakara ile bağlantılı, ancak o dönem Hollandalı tüccarların Hristiyanlığı yaymasını önlemek için bu adada kalmaları zorunluydu. Dejima'da bulunan evler ve ambarlar, asıl yerlerinde tekrar inşaa edilmiş ve bu yerin tarihi, insanların ilgisini çekiyor.

Turistlerin favori bahçelerinden biri olan Glover Bahçesi, tepelere karşı uzanır. İçerisinde Avrupa tarzında yapılmış konaklar bulunur ve koy manzarası buradan muazzam görünür. Fakat söz manzaradan açılmışken, hiçbir yer Inasa Dağı'nın manzarası kadar güzel olamaz. Japonya'nın sahip olduğu en güzel üç akşam manzarasından biri bu dağ üzerinden seyredilir. Dağın zirvesine ulaştığınızda, 360 derecelik açıyla tüm manzara ayaklarınızın altında. Bu arada zirveye ulaşmak için araba, otobüs veya teleferik kullanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Bütün bunların dışında Nagasaki, kiliselere, tapınaklara ve mabetlere sahip. Ayrıca içerisinde bir de Çin Mahallesi bulunuyor. Nagasaki Güzel Sanatlar Müzesi ise görülmeye değer yerler arasında. Fakat son olarak üzerine basarak anlatacağımız yer ise, Gunkanjima Adası. Terkedilmiş bir ada olmasına rağmen önceden kömür madeni olarak kullanılıyordu. Dünya genelinde bulunan en yoğun kömüre sahip olan maden burası. 1974 yılında maden kapatılmış. Hala Nagasaki'den feribotla bu adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Açıkçası burayı biraz ürkütücü olarak tanımlayabiliriz.