Nakiboğlu: Her Yıl Kar Ve Zararı Hesapladıktan Sonra Zekât Fonu Belirliyoruz

Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, her yıl kar ve zararlarını hesapladıktan sonra zekât...

Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, her yıl kar ve zararlarını hesapladıktan sonra zekât fonunu belirlediklerini söyledi. Yıl içerisinde dağıttıkları zekâtın bu kaynaktan harcandığını vurgulayan Nakıboğlu, “İlk günden beri babamızdan, ailemizden böyle gördük. Zekât fonundan tek kuruş şaşırtmayız.” dedi.

Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Naksan Holding’i ziyaret etti. GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şan, Genel Sekreter Mustafa Uygun ve Yönetim Kurulu üyelerini Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu ağırladı. Ziyaretten duyduğun memnuniyeti dile getiren Osman Nakıboğlu, GESİAD üyelerine Naksan Holding hakkında bilgi verdi. Naksan’ın ilk temellerinin 1979 yılında atıldığını belirten Nakıboğlu, “Şu anda üretim ve ürün çeşitliliği konusunda dünyanın en büyük plastik fabrikasıyız. Naksan Plastik olarak günlük 850 ton üretim kapasitesine sahibiz. Plastikte dünya lideri olmamızdaki en büyük etken teknoloji yakından takip ederek, işimizin başında olmamızdır. İşini seversen, takip edersen her sektörde başarılı olursun.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ÇOCUKLARA AİLE KÜLTÜRÜ AŞILANMALI"

Aile şirketlerinin önemine de değinen Nakıboğlu, “Belirli prensipler konulursa aile şirketleri ayakta durur. Aslında aile şirketlerindeki sorunlar 3. kuşaktan sonra başlıyor. Naksan olarak bu tür sorunlar yaşamadık. Çocuklara küçüklükten aile kültürü aşılanmadığından baba çocuğuna söz geçiremiyor ve ayrılıklar başlıyor.” şeklinde konuştu.

Holding büyüdükçe sorumlulukların da bir o kadar arttığını kaydeden Nakıboğlu, “İşletme küçükken işcini tamamen tanıyor her türlü sorununu biliyorsun. Ama işletme büyüdükçe bu konuda hantallaşıyorsun. Çalışan sayımız yüksek olduğundan herkesi tanıyamıyoruz. Buna çözüm olarak da çalışanlarımızın bir kısmını ev sahibi yaptık. Amacımız tüm çalışanlarımızı ev sahibi yapmaktır.” ifadelerini kullandı.

Her yıl kar ve zararlarını hesapladıktan sonra zekât fonunu belirlediklerine de değinen Nakıboğlu, yıl içerisinde dağıttıkları zekâtın bu kaynaktan harcandığını vurguladı. Nakıpoğlu, “İlk günden beri babamızdan, ailemizden böyle gördük. Zekât fonundan tek kuruş şaşırtmayız. Birse iki, ikiyse üç. Dağıttıkça da Allah karşılığını verir. Siz gönülden verdikçe, Allah daha fazlasını yerine koyuyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: