'Naklen' saldırı

Talibanların, Kabil yakınlarındaki Wanat bölgesinde ve çevresinde sürekli devriye attıkları ve saldırı için uygun zamanı bekledikleri belirtiliyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'e daha çok yaklaşabilmek ve ABD birliklerin karşı eylemlerini sürdürebilmek için Wanat'taki ABD Askeri Birliğine bir saldırı gerçekleştiren Taliban üyelerinin saldırı öncesi ve ateş açıldıktan sonraki görüntüleri kameralara böyle yansıdı.
Wanat'ta ABD birliğine düzenledikleri saldırı sırasında siper aldıkları bölgede aralarında sohbet eden ve saldırı öncesinde silahlarıyla dua eden Talibanlar, uzun ve çetin süren çatışmanın ardından 9 ABD askerini öldürdü.
Başkente bu saldırıyla biraz daha yaklaştıkları belirtilen Talibanların, Kabil yakınlarındaki Wanat bölgesinde ve çevresinde sürekli devriye attıkları ve saldırı için uygun zamanı bekledikleri belirtiliyor.
Taliban'ın kontrolü dahilindeki bölgeyi genişletmek amacıyla düzenlediği saldırıyı, bir Taliban komutanının organize ettiği öğreildi. Taliban'ın askeri eğitimden geçirilerek savaşır duruma getirilen ekibinin düzenlediği saldırı öncesinde uzun süre plan yapıldığı da öğrenildi.