Nallıhan 2012'de 75 bin turist hedefliyor

Ankara’nın Nallıhan ilçesine 2011 yılında gelen 58 bin ziyaretçi sayısının bu yıl 75 bine çıkarılması...

Ankara’nın Nallıhan ilçesine 2011 yılında gelen 58 bin ziyaretçi sayısının bu yıl 75 bine çıkarılması hedefleniyor. Türkiye’nin değişik yerlerinden gruplar doğa yürüyüşü için Nallıhan’ı tercih ediyor.
Nallıhan Belediye Başkanı A. Adnan Okur, “Her geçen yıl Nallıhan’a gelen ziyaretçi sayısı artmakta, 2010 yılında 46 bin olan ziyaretçi sayısı 2011’de 58 bine çıktı. 2012 yılında da Nallıhan’a gelen ziyaretçi sayısını 75 bin olarak hedefliyoruz.” dedi. 2012 yılında konaklama imkânlarını artırmaya çalışacaklarını söyleyen Başkan Okur, Ankara Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği ile hayırsever vatandaşın bağışladığı 100 yıllık konağı 20 kişilik butik otel olarak restore edeceklerini ifade etti. Okur, vatandaşları yöresel ürünlere yönelmeleri çağrısında bulundu. Okur, İstanbul'daki Emitt Fuarı'nda Nallıhan standının yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz