Nallıhan’da Festival Hazırlıkları Tamamlandı

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde 3.Uluslararası Nallıhan Tapduk Emre'yi Anma ve İpek İğne Oyaları Kültür Sanat Etkinlikleri...

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde 3.Uluslararası Nallıhan Tapduk Emre'yi Anma ve İpek İğne Oyaları Kültür Sanat Etkinlikleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Festival nedeniyle Nallıhan 6 gün boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 19–24 Haziran günleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin bu yılki konusu 'Engellilerin Önündeki Engeller' olarak belirlenirken, festivalde 22 Haziran günü Haluk Levent sahne alacak.

Nallıhan, bu yıl 7 yabancı ülke ile 8 yerli halk dansları topluluğunu konuk edecek. Festivalde İpek iğne oyaları ile ünlü Nallıhan'da ipek iğne oyaları takı ve tasarım yarışması düzenlenecek. Yaklaşık 150 stantta ilçenin ipek iğne oyaları ve çeşitli el sanatları ile kendine özgü yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ankara Foto Safari Grubu ve Nallıhan Amatör Fotoğrafçılar Grubu festivali fotoğraflayacak. Geçen yılın festival fotoğrafları ile birçok sanatçının resim ve fotoğraf sergileri de festival boyunca sergilenecek. Sokak basketbolu ve oryantring yarışları ile meydan satrancı ve Osmanlı oyunu mangala festival boyunca her gün düzenlenecek. Yamaç paraşütü ile Türk Hava Kurumu paraşüt ve planör gösterileri de festival boyunca düzenlenecek.

Reklam
Reklam

23 Haziran günü Tapduk Emre Anma Etkinlikleri düzenlenecek. Tapduk Emre Türbesi'nin bulunduğu Emresultan köyünde öğle namazından önce Mevlid-i Şerif okutulup, pilav ikramında bulunulacak. Programın Nallıhan ayağında mehter takımı gösterisi, Tapduk Emre konulu panel ve şiir dinletisi düzenlenecek. Etkinlikler akşam düzenlenecek tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi ile son bulacak.

Öte yandan Hoşebe Hıdırellez Bayramı da ilk kez bu yıl festival kapsamı içinde kutlanacak. Festivalin son günü olan 24 Haziran günü dualarla vatandaşa pilav ve ayran ikramında bulunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: