Nallıhanlı kızlar, ABD'li Nola Taylor'ı örnek alıyor

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde 2 yıl önce kurulan bayan basketbol takımı, Bayanlar 2. Lig'de iddiasını sürdürüyor....

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde 2 yıl önce kurulan bayan basketbol takımı, Bayanlar 2. Lig'de iddiasını sürdürüyor. İlçedeki kızlar, takıma Amerika'dan transfer edilen Nola Taylor'ı örnek alıyor.

Nallıhan Belediye Başkanı Adnan Okur, basketbol etkinliklerinin 2010'da spor okulu çalışması ile başladığını ifade etti. 2010'da Basketbol 2. Lig'de oynayan bir takım kurduklarını anlatan Okur, “Tabi bu çerçevede basketbolun sevilmesi ile basketbol okulumuz gelişti. Şu anda 80 öğrenci Nallıhanspor'un basketbol okulunda eğitim alıyor. Ben inanıyorum ki Nallıhan’da ciddi manada basketbol oynayan ve milli takıma kadar yükselebilecek çocuklarımız olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Nallıhanspor Kulübü Başkanı İsmail Dilek ise Nallıhanspor olarak basketbola 2 yıl önce girdiklerini belirterek, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Ankara’da tek ilçe takımı olduklarını söyledi. İsmail Dilek, 2011'de 2. ligde mücadele ettiklerinde bir Amerikalı basketbolcunun önemini gördüklerini kaydederek, “Bu yıl takımımızda mutlaka bir Amerikalı olmalı diye düşündük. Gelen kasetlerde izledik, Nola Taylor'u menajerlerin görüşleri, kulübümüzün de imkanları doğrultusunda en uygun sporcu olduğunu düşünerek Amerika’dan getirttik.” diye konuştu.

Boş zamanlarında Nallıhanlı çocuklara basketbol eğitimi vererek sporu sevdirmeye uğraşan Nola Taylor ise ilçeye geldiğinde çocuklar için çok şey yapabileceğini gördüğünü ve bunun harika bir duygu olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: