Namazgah Barajı Kaldığı Yerden Devam Edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandırı’da yapılan ve yüklenici firmanın iflas etmesi ile duran Namazgâh Barajı’nın...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandırı’da yapılan ve yüklenici firmanın iflas etmesi ile duran Namazgâh Barajı’nın ihalesi yeniden gerçekleştirildi. Yapımına 2012 yılının sonlarına doğru başlanan baraj, müteahhit firmanın iflas etmesiyle durmuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Namazgâh Barajı inşaatının devam etmesi amacıyla yeninden yapılan ihale sonuçlandı.

İMA Mühendisliğin yüzde 33’lük kısmını bitirdiği ve iflasını verdiği için 2 aydır duran Kandıra Namazgâh Barajı inşaatı için yeniden ihale yapıldı. İSU Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye, daha önceki ihaleye katılan firmalar ile birlikte 26 firma davet edildi. Dosya alan 10 firmadan 8’inin katıldığı ihalede 22 milyon 55 bin 884 lira 57 kuruş ile en uygun teklifi veren Hitit Sanayi, İnşaat ve Tic. Ltd. Şti ihaleyi kazandı.

Reklam
Reklam

Sözleşmeyi imzalayan ve yer teslimi yapılan Hitit Sanayi, İnşaat ve Tic. Ltd. Şti, Namazgâh Barajının ikmal inşaat çalışmalarına başlayacak. 2013 yılı sonunda tamamlanacak olan çalışmalar ile Kandıra bölgesinin kesintisiz ve arıtılmış içmesuyu ihtiyacı karşılanacak.

Süre uzatımının verilmediği ihalede barajın yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Hitit İnşaat, DSİ’nin Alsancak Barajı, Dağbaşı HES İnşaatı, Orhaneli Termik Santrali, Güzeloluk HES Projesi, Sıddıklı barajı ve tesisleri gibi birçok önemli projelere imza attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: