Namazı Camide Kılan Öğrenciler Tablet Bilgisayara Kavuştu

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı Köyü Camii imamı tarafından, çocuklarda cami alışkanlığı kazandırılması için başlatılan...

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı Köyü Camii imamı tarafından, çocuklarda cami alışkanlığı kazandırılması için başlatılan proje kapsamında vaadedilen tablet bilgisayarlar verildi.

Dayılı köyünde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Akdağmadeni Müftüsü Faruk Latifoğlu, Saraykent Müftüsü Nurettin İçtüzer, çevre köy imamları, tablet bilgisayar kazanan çocuklar ve aileleri katıldı.

Yozgat İl müftüsü Ahmet Poçanoğlu, bilgisayar dağıtımı sonrası yaptığı konuşmada, projenin örnek bir uygulama olduğunu belirterek, camiye cemaat yetiştirmek adına büyük bir gayret, büyük bir çaba sarf etmiş güzel bir proje olduğunu söyledi. Poçanoğlu, "Beş vakit namaz kılmak; insanın kapısının önündeki ırmaktan, nehirden günde beş defa yıkanması gibidir. Beş vakit namaz kılmakla insan günahlardan ve her türlü günahın kirinden temizlenir. Eskiden annelerine, babalarına, dedelerine asker mektubu yazanlar şunu söylerlerdi; ‘Dedemin ya da ninemin ellerinden öper, namazdan sonra dualarını beklerim’ buradan da anlaşılacağı üzere, namazın önemi her zaman karşımıza örneklerle dolu çıkıyor. Çocuklarımız için de bu konuda namaza devamlarını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum. Namaz sonrası hem bizlere, ülkemize, anne, babalarına bu konuda kendilerine yardımcı olan hocalarına dua etmelerini istiyorum. Bu vesile ile hepsine ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu da çocukların camiye gelmelerine sevindiklerini ifade ederek, kendilerinin de çocuklara tablet bilgisayar hediye ederek onları sevindiklerini söyledi. Dayılı Köyü İmamı Cebrail Öztürk ise projenin sona ermesinin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen çocukların camiye gelmeye devam ettiğini söyledi. Öztürk, "Çocuklarımıza iki ay önce bir söz vermiştik. İki ay içerisinde 180 vakit namaza geldiğiniz takdirde bilgisayarla ödüllendirileceksiniz. Biz bunu başardık, çocuklarımıza mahcup olmadık. 15 gün önce 180 vakti tamamladılar. Fakat yine de sabah namazına benden daha önce camiye geldiler ve hala gelmeye devam ediyorlar. Zaten çocuklarla görüşmemizde şunu özellikle belirtiyorlar, ‘Hocam, bizim evde kıldığımız namazda sanki bir eksiklik var gibi geliyor, fakat camide kıldığımız namazlarımızdan daha fazla feyz alıyoruz.’ demeleri, caminin maneviyatını şimdiden anlamaya başladıklarını gösteriyor. Bizim amacımız da çocuklarımıza cami alışkanlığı kazandırmaktı. Çok şükür bunu başardığımıza inanıyorum. Şu an 31 öğrencimize tablet bilgisayar verdik. Ayrıca, 19 öğrencimize de kol saati hediye ettik." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öztürk, yaz tatili dönemine kadar vakit namazlarını yine camide kılan öğrencilere yönelik Konya gezisi düzenleyeceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: