Nani'nin golü Portekiz'e yetmedi

EURO 2016 F Grubu'nda ilk maçlarına çıkan Portekiz ile İzlanda Nani ve Bjarnason'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. 

EURO 2016 F Grubu'nda Portekiz, elemelerde gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanan İzlanda ile karşı karşıya geldi. Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Portekiz, 31. dakikada Fenerbahçeli Luis Nani'nin golüyle 1-0 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan İzlanda, 50. dakikada Birkir Bjarnason ile maça eşitliği getirdi.

Bu sonucun ardından her iki takımda 1'er puan aldı. Grubun diğer takımlarından Macaristan'ın 3 puanı bulunurken, Avusturya henüz puan ile tanışamadı.

Reklam
Reklam

Grubun ikinci maçlarında Portekiz, Avusturya ile karşılaşacak. İzlanda ise Macaristan karşısında galibiyet arayacak.

İLK TEHLİKE İZLANDA'DAN

Karşılaşma oldukça hareketli başlarken, mücadelenin ilk tehlikeli pozisyonuna İzlanda girdi. İzlanda'nın yıldız oyuncusu Sigurdsson sol kanattan ceza sahasına girdi ve şutunu çıkardı ancak top kaleci Patricio'da kaldı.

PORTEKİZ KONTROLÜ ELE ALDI, CR7 KAÇIRDI!

Portekiz, oyundaki üstünlüğü kısa süre sonra ele almayı başardı. 20. dakikada sol kanatta Cristiano Ronaldo topla buluştu. Yıldız oyuncunun ceza sahasına havadan gönderdiği topu Nani, kafa vuruşu ile kaleye gönderdi ancak kaleci Hannes Halldorsson topu son anda ayaklarıyla çıkarmayı başardı.

PORTEKİZ, LUIS NANI İLE SEVİNDİ!

Oyundaki üstünlüğü ele alan Portekiz, baskısının sonucunu da 31. dakikada aldı. 31. dakikada sağ kanatta Andre Gomes topla buluştu. Gomes topu ceza sahasına yerden gönderdi ve Nani gelen topu bekletmeden kaleye gönderdi. Nani'nin bu şutunda top filelerle buluştu ve Portekiz, İzlanda karşısında 1-0 öne geçti. Aynı zamanda Nani'nin attığı bu gol Avrupa Şampiyonası tarihinin 600. golü olarak da tarihe geçti. İlk 45 dakikanın kalan süresinde başka gol olmadı.

Reklam
Reklam

İKİNCİ YARIDA İLK ATAK, İLK GOL: 1-1!

İkinci yarıya İzlanda daha iyi başlayan taraf oldu. Mavi-beyazlı ekip 51. dakikada sağ kanattan hücuma çıktı. Ceza sahasına uzun gönderilen topu boşta kalan Birkir Bjarnason ağlara gönderdi ve 50. dakikada İzlanda skoru 1-1'e getirdi.

1-1'DEN SONRA İZLANDA, OYUNA DA DENGEYİ GETİRDİ

Portekiz, İzlanda'nın beraberlik golü sonrası oyunun kontrolünü elinde tutmakta güçlük çekti. İlk yarıdaki baskısı ve oyun üstünlüğünü gösteremeyen Portekiz, kalesinde zaman zaman İzlanda'nın tehlikeli ataklarını gördü. 1-1'den sonraki 25 dakika boyunca İzlanda'nın daha kalabalık ve daha özgüvenli atakları oldu.

QUARESMA DA OYUNA DAHİL OLDU

Portekiz, 75. dakikadan sonra tekrar baskısını artırdı ve galibiyeti aramaya başladı. Beşiktaşlı Ricardo Quaresma, 76. dakikada Joao Mario yerine oyuna dahil oldu. Quaresma ile birlikte Luis Nani'nin etkili ve istekli oyunlarıyla Portekiz, pozisyon aradı ancak İzlanda savunması derin ve kalabalık kalarak pozisyon vermemeye çalıştı. Oyunun kalan süresinde başka gol olmadı ve Portekiz ile İzlanda sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Reklam
Reklam

STAT: Geoffroy Guichard

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)
PORTEKİZ: Patricio, Vieirinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro, Mario (Dk. 76 Quaresma), Danilo, Gomes (Dk. 84 Eder), Moutinho (Dk. 71 Sanches), Nani, Ronaldo
İZLANDA: Halldorsson, Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Arnason, Skulason, Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson, Gudmundsson (Dk. 90 Elmar Bjarnason), Birkir Bjarnason, Sigthorsson (Dk. 81 Finnbogason), Bodvarsson
GOLLER: Dk. 31 Nani (Portekiz), Dk. 50 Birkir Bjarnason (İzlanda)
SARI KARTLAR: Dk. 55 Birkir Bjarnason, Dk. 90+4 Finnbogason (İzlanda)