Napolyon Kirazı Avrupa'da 20 Euro

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yetiştirilen Napolyon kirazının, Avrupa'da ortalama 20 Euro'ya satıldığı bildirildi.Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet...

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yetiştirilen Napolyon kirazının, Avrupa'da ortalama 20 Euro'ya satıldığı bildirildi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, ilçede 15 bin dönüm arazinin 5 bin dönümünde kiraz yetiştiriciliği yapıldığını söyledi.

Napolyon kirazının yetişmesi için tüm şartların ilçede mevcut olduğunu belirten Torun, "İlçemizde kiraz tamamen doğal ortamda, yayla havasında ve sulama yapılmadan dünyanın en kaliteli kirazları yetişiyor Yani bu kirazın yetişmesi için tüm şartlar bulunuyor. Üreticimiz artık bu konularda uzman oldu. İlacın ne zaman verileceğini, ürünün ne zaman toplanacağını çok iyi biliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Torun, yetiştirdikleri Napolyon kirazını aracı firmalarla başta Avrupa olmak üzere Rusya ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini belirterek, " kirazın Kilogramını aracılara 2 ile 3 liraya satabiliyoruz. Yani yaklaşık 1 avroya satıyoruz ama aynı kiraz Avrupa'nın değişik yerlerine gittiğinizde 20-25 avroya satılıyor" diye konuştu.

Torun, üreticilerin iyi bir gelir elde etmesi için çalıştıklarını dile getirerek, "5 yıldır meyve borsası kuruyoruz. İlçemizde büyük bir meyve alım merkezimizin inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden meyve alım merkezinde bu yıl kiraz alımı yapılıyor. Tüccarların ve ihracatçı firmaların orada kiraz alımları devam ediyor. Vatandaş topladığı kirazı götürüp meyve alım merkezinde serbest pazarda anlaştığı tüccara satabiliyor. Bizim üreticimize daha fazla kazandırmamız için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizde soğuk hava ve entegre tesisimiz var. Kiraz işlemesini ilçemizde yaptırabilirler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: