Nar festivalinde 500 pehlivan kıran kırana güreşecek

8. Döşemealtı Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri 8 - 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek....

8. Döşemealtı Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri 8 - 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Antalya’nın Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, 8. Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi basın toplantısı düzenledi. 8 - 9 Ekim cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek olan Döşemealtı 8. Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili basın toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanı Nurettin Tursun, basın mensupları ile bir araya geldi.
Festival ve güreş etkinlikleri hakkında basın mensuplarını bilgilendiren ve soruları cevaplayan Başkan Tursun, bu yıl festivalin 8.’sinin, yağlı pehlivan güreşlerinin ise 3.’sünün yapılacağını söyledi. Tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Tursun, bu yılki festivalin her zamankinden daha renkli geçeceğini belirtti. Tursun, bu yılki yağlı güreşlere de 40 başpehlivanın katılacağını açıkladı.
Nar festivalinin 8 Ekim cumartesi akşamı gerçekleştirileceğini açıklayan Tursun, festival kapsamında ünlü sanatçılardan Oğuz Yılmaz ve Hande Yener’in halka ücretsiz konser vereceğini belirtti. Aynı zamanda festivalin üreticilerinin de hasat bayramı olduğunu kaydeden Tursun, şöyle konuştu:
“Nar Festivalini bu yıl Döşemealtı Çığlık Stadyumu’nda gerçekleştireceğiz. Yine ilçemizde üretilen en iyi narı seçerek ilk üçe giren üreticilerimizi ödüllendireceğiz. Davetlilerimize nar ürünleri ikram ederek, muhteşem bir gecede halkımızla hep birlikte olacağız.”
9 Ekim Pazar günü Döşemealtı Yeniköy Mahallesi Şehir Stadyumu’nda kıran kırana güreşlerin yaşanacağını belirten Tursun, Kırkpınar güreşlerini aratmayacak olan Döşemealtı güreşlerine 500 civarında pehlivanın katılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz