Nar tanelenerek satılacak

Adana (AA)- Mersin'in Tarsus ilçesinde kurulması planlanan modern işleme tesisinin üretime başlamasıyla, nar, artık taneler halinde zahmetsizce tüketime sunulacak.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, yaptığı açıklamada, yıllık 1 milyon ton olan dünya nar üretiminin yaklaşık 150 bin tonunun Türkiye'de gerçekleştiğini, Tarsus yöresindeki narın aroma, görüntü ve meyve kalitesi dolayısıyla tercih edildiğini, önemli bir bölümünün ihracata gittiğini söyledi.

Türkiye'nin nar üreten ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Ergezer, özellikle "hicaz narı"nın tüketimi hızla artan ve önemli endüstri meyvesi olarak gösterildiğini, Tarsus'ta 7 yıl önce 500 dönüm olan ekim alanının, yapılan çalışmalarla 25 bin dönüme çıkarıldığını hatırlattı. Ergezer, bu kadar ürünü farklı şekilde değerlendirip üreticinin karını da artırmak amacıyla Tarsus'ta kurulacak Organize Tarım Bölgesi'nde nar işleme tesisleri kurulmasının planlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Tesislerde narın tanelenerek paketlenip market ve manavlarda satılacağını ifade eden Ergezer, "Paket açılıp, nar ayıklama gibi uğraşlara gerek olmaksızın zahmetsizce tüketilecek. Bu tesiste salatalara tat veren nar ekşisi üretimi yapılacak, suyu da şişelenecek tüketime sunulacak" dedi.