Nar Üreticilerine Uyarı

GAZİANTEP (AA) - Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, nar üreticilerini ağaçlarını düzenli sulamaları ve bilinçli gübreleme yapmaları konusunda uyardı.

GAZİANTEP - Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, nar üreticilerini ağaçlarını düzenli sulamaları ve bilinçli gübreleme yapmaları konusunda uyardı. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ilçede 209 dekar alanda üretimi nar üretimi yapıldığı, son iki yılda meyvelerin ceviz büyüklüğüne ulaştığı dönemde meydana gelen çatlamalar nedeniyle verim kaybı yaşandığı belirtildi. Çiftçilerin sorunun çözümü için Müdürlüğe başvuruda bulunmaları üzerine teknik ekiplerce çalışma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Meyvelerde yaşanan çatlamaların dengesiz sulama, bitki beslenme yetersizliği ve meyvede olgunlaşmaya yakın zamanlarda gündüz ve gece oluşan hava sıcaklığı farkının fazla olmasından kaynaklandığı tespit edildi. Arabanlı nar üreticilerinin ağaçlarını düzenli sulamaları, bilinçli gübreleme yapmaları gerekmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: