Narenciye Festivali'nde 25 Ülkeden Sanatçılar Mersin'de Buluşacak

Mersin'de bu yıl 17–18 Kasım tarihleri arasında 3'ncüsü düzenlenecek Narenciye Festivali'nde 25 ülkeden gelen sanatçılar...

Mersin'de bu yıl 17–18 Kasım tarihleri arasında 3'ncüsü düzenlenecek Narenciye Festivali'nde 25 ülkeden gelen sanatçılar Mersinlilerle buluşacak.

Narenciye Tertip Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Narenciye Festivali; narenciye ürününü yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, narenciye meyvelerinin tüketimini artırmak, marka değerini yükseltmek ve Mersin’in tanıtımına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Geçen yıl 16 ülkeden 400’ü aşkın amatör gösteri sanatçısının katılımıyla gerçekleştirilen festivalde, bu sene yurt dışından katılacak ülke ve sanatçı sayısının artması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Festival boyunca etkinlikler; 1,5 kilometrelik sahil şeridi ve Side Sütunları, Kız Kalesi, Galatasaray Meydanı, İskele Bölgesi, Saat Kulesi, Truva Kabartmaları, Hitit Kabartmaları ve Uzuncaburç Alanları'nda yapılacak. Türkiye’de ilk kez uygulanan ve toplam 70 ton narenciye ürünü kullanılarak süslenen festival alanları ve dev figürler festival süresi boyunca halka açık olacak.

17–18 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Mersin Narenciye Festivali’nde yurt dışından gelen gösteri grupları 2 gün boyunca canlı performanslar ile Mersin halkına görsel şölen yaşatacak. Festival kapsamında; dansçılar, müzik grupları, sokak sanatçılarının yanı sıra yine narenciye ürünleri ile giydirilmiş araçların yer alacağı kortej düzenlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: