Narin cinayetinde bir yeni gelişme daha! Yenge Hediye Güran tutuklandı... İfadesinde açıkladı: Salim Güran'la ilişkisi var mı?

Diyarbakır'da önce kaybolan ardından cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin'in soruşturmasında son olarak yenge Hediye Güran ve 2 kişi gözaltına alınmıştı. Yenge Hediye Güran tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 2 kişi serbest bırakıldı. Ardından yenge Hediye Güran tutuklandı. Öte yandan yengenin ifadesi de ortaya çıktı. Hediye Güran, Salim Güran'la bir ilişkisi olmadığını ifade etti.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hediye Güran, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yengenin ortaya çıkan ifadesi ise dikkat çekti.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı. Yenge Güran ifadesinde, "Yüksel Güran'ın beni aradığını hatırlamıyorum. Narin kaybolduktan sonra telefonumu değiştirdim. Narin'in amcası tutuklu Salim Güran'la bir ilişkim yok." dedi.

Reklam
Reklam

HATIRLAMADIĞINI İDDİA ETTİ

Hediye Güran, "Salim Güran'la yaptığı 26 Temmuz'da 13.22'de 25 saniyelik görüşme ve 16 Temmuz'da Salim Güran'ın 4 cevapsız çağrısı, WhatsApp üzerinden 10 Nisan 2024 günü Salim Güran'ın saat 5'te size cevapsız bıraktığı, bu cevapsız çağrılara vereceğiniz cevap nelerdir?" sorusuna, "Cevapsız çağrılara diyeceğim bir şey yoktur. Benim bu cevapsız çağrılardan haberim yoktur. 25 saniyelik sesli görüşme ise tam olarak hatırlayamamakla beraber Salim'in eşi Melek ile yapmış oldumuz görüşme düşünüyorum. Whatsapp içeriğini ise hatırlamamaktayım." dedi.

CİNAYET SONRASI TELEFONUNU DEĞİŞTİRMİŞ

Narin cinayeti sonrasında telefonu değiştirdiğini söyleyen Hediye Güran, "Telefonumun camı kırıktı ve bozuktu, eşim de yeni telefon aldı. Eski cep telefonum da evde bulunmaktaydı. Eski telefonumu beni almaya gelen Jandarma görevlilerine teslim ettim." dedi. Hediye Güran "Evinizde bulunan battaniye içerisinde bir silahın bulunup bulunmadığı ve bunun kime ait olduğu" yönündeki soruya, "Silahı sonradan Yüksel Güran ile beraber evde bulunan depodan aldım ve eve getirdim. Depoda herhangi bir silah olmadığını biliyordum." dedi.

Reklam
Reklam

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Hediye Güran, "Benim olay ile ilgili söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Benim olay ile herhangi bir ilgim kesinlikle yoktur. Zaten ben olay günü Narin'i hiç görmedim. Olay sonrasında da köyde şüpheli bir şey duymadım. Kimse benim ifademi değiştirmeye çalışmadı. Kimseye zarar vermişliğim yoktur. Ben ailenin toplanarak karar aldığını ya da ifadeler ile ilgili konuştuğuna şahit olmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın, jandarmadaki işlemlerin ardından getirildiği adliyede savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

Güran, "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: