Narin’in ölümünde sır perdesi aralanıyor! Kaybolduğu gün 50 dakika beklemiş… Cinayette kırmızı araç detayı…

Kaybolduğu ilk günden beri ülke gündemi derinden sarsan Narin Güran cinayetinde her geçen gün sır perdesi aralanıyor. 21 Ağustos günü Diyarbakır’da kaybolan ve 8 Eylül’de çuval içinde, üzerinde taşlarla Narin’in cesedi bulunmuştu. Kaybolduğu günün kamera kayıtlarına ulaşılırken, Narin’in cesedinin bulunduğu patikada, kırmızı bir otomobilin 50 dakika boyunca park halinde olması, tüm dikkatleri üzerine çekti.

En son 21 Ağustos günü saat 15.15’te eve giderken okulun güvenlik kameralarına Narin’in görüntüsü yansımıştı. Karadan ve havadan arama çalışmaları devam ederken 19’uncu gün 8 yaşındaki Narin’in cansız bedeni, mahalleye yakın mesafeden geçen Eğertatmaz deresinde üzeri taşla örtülmüş ve çalılarla gizlenmiş şekilde çuval içerisinde bulunması yükleri yakmıştı.

15.40 İLE 16.30 ARASINDA KIRMIZI BİR ARAÇ GÖRÜLDÜ

TRT Haber’de yer alan habere göre, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğu Eğertatmaz deresine çıkan yol ve bölgedeki tüm kamera kayıtları incelendi. Narin’in kaybolduğu bildirilen 21 Ağustos günü Eğertutmaz deresine giden patikada, kırmızı bir otomobilin saat 15.40 ile 16.30 arasında 50 dakika boyunca park halinde olduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

KAMERA KAYITLARI SANİYE SANİYE İNCELENDİ

Her açıdan ele alınan soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, Narin’in cansız bedeninin bulunduğu dereye çıkan yol ve bölgedeki tüm kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Saniye saniye incelenen kamera görüntülerden Narin’in kaybolduğu bildirilen 21 Ağustos günü Eğertutmaz deresine giden patikada, kırmızı bir otomobilin saat 15.40 ile 16.30 arasında 50 dakika boyunca park halinde olduğu belirlendi.

Ekipler, plakasını tespit ettikleri kırmızı otomobili bulup sürücüsü sıva ustası N.B.’ye ulaştı. Yapılan sorguda N.B., Narin’in cansız bedenini nasıl amcadan alıp, dereye gömdüğünü anlattı.

ASKERİ ÜSSÜN KAMERASINA YAKALADI

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre, Narin Güran'dan 21 Ağustos günü saat 15.15'ten sonra bir daha haber alınamamıştı. Güran'ın cesedinin 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmasının ardından savcılık bölgedeki kameraların yeniden incelenmesi talimatını verdi. Özellikle 21 Ağustos günü cesedin bulunduğu dere yatağına gidip biri olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Yapılan çalışma sonucunda köyün yakınlarındaki bir askeri üssün kamerasının, Narin Güran'ın bulunduğu yeri gördüğü belirlendi. Kameralar incelendiğinde, 21 Ağustos günü saat 15:40 ile 16:30 arasında bir aracın dere yatağına park edilmiş şeklinde durduğu görüldü. Jandarma, yaptığı çalışma sonucunda bu aracın köyde yaşayan sıva ustası Nevzat B.'ya ait olduğunu belirledi. Gözaltındaki Nevzat B. de suçunu itiraf etti.

Kaynaklar, Narin'in daha önce bu bölgede olduğunun bilinmemesi nedeniyle o dönem kameralara bakılmadığını belirtti.

WHAPTSAPP KONUŞMALARI VERMEYİ REDDETTİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Jandarma Genel Komutanlığı, Meta şirketinden amca ve sıvacının silinen Whatsapp konuşmalarını istedi. Ancak olumsuz yanıt aldı.
Soruşturma kapsamında gözaltındaki 24 şüphelinin çapraz sorguları devam ederken, yarın adliyeye sevk edilmeleri için bekleniyor.

İTİRAFÇI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Narin’in olayında itirafçı olarak sorguya alınan ve tüm detayları açıklayan Nevzat Bahtiyar, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: