Narinoğlu: Engelliler, kendi engellerinden çok fiziki engellerle uğraşıyor

Edirne'nin Keşan ilçesi Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, engellilerin kendi engellerinden daha çok fiziki engellerle uğraştıklarını söyledi....

Edirne'nin Keşan ilçesi Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, engellilerin kendi engellerinden daha çok fiziki engellerle uğraştıklarını söyledi.

Engelliler Haftası nedeniyle Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene Kaymakam Ahmet Narinoğlu'nun yanı sıra Keşan Ortopedik, Zihinsel ve Engellileri Koruma Derneği üyeleri, kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, engellilerin kendi engellerinden daha çok fiziki engellerle uğraştıklarına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Keşan’da temel problemin sorunu tespit etmek olmadığını vurgulayan Narinoğlu, çözüm noktasında buluşmak ve güç ve kaynakları sorunların çözümü için buluşturmanın büyük problem olduğunu aktardı.
Bu sorunun sadece engellilerin değil toplumun her kesiminin yaşadığına dikkat çeken Narinoğlu, "Toplum olarak deneyerek, yaşayarak bazı şeylerin yanlış, bazı şeylerin doğru olduğunu görüyor, yani öğreniyoruz. Engelliler de engelsizler de yöneticiler de öğreniyor. Öğrene öğrene bir yere gidiyoruz. Ve iyiye gidiyoruz. Bundan şüpheniz olmasın. Rehabilitasyon merkezinin de arsa problemini çözeriz. Bu yıl temelini de hep beraber atarız. Enerjimizi birbirimize karşı harcamak yerine çözüm odağında buluşup harcamak lazım. Birleşelim, buluşalım. Bu güzel günde nasıl buluştuysak hep problemin çözümünde buluşalım." diye konuştu.

Keşan’da 2 yıldır görev yaptığını hatırlatan Kaymakam Narinoğlu, "Keşan’da engelli vatandaşlarımız, engeli olmayanlara göre daha duyarlı. Onların hassasiyetine, duygusal bakışlarına ve yoğunlaşmış çözüm taleplerine saygı duyuyoruz. Biz devlet adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Gününüzü kutluyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Mehmet Özcan da her yıl engelli vatandaşların sorunlarının dile getirildiği kutlama törenleri yapıldığına işaret ederek, engelliler ile ilgili ilk derneğin 1995 yılında kurulduğunu söyledi. Başkan Özcan, "Bu toplum, engelli vatandaşlarına ne kadar sahip çıkarsa, biz de daha huzurlu ve hep birlikte yaşamış olmanın tadını yaşarız.” dedi.

Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez ile Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Fikret Hakan da yaptıkları konuşmalarda, Türkiye’de 9 milyon kişinin özürlü olduğunu ve devletin eğitim ve istihdam sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan Ortopedik Engelliler Parkı’na yürüyen engelliler ve kamu görevlileri burada engellilerin yaptıkları işlerden oluşan serginin açılışını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: