Narkotik köpeği Selen Linda'nın büyük başarısı

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, 4 ayrı yerde eş zamanlı gerçekleştirilen ve "Bahar" adı verilen uyuşturucu operasyonlarında, bidonlar içine saklanan 12 kilo esrarı piyasaya sürülmeden bulan narkotik polis köpeği "Selen Linda", 13 kişinin yakalanmasını sağladı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara ve sokak satıcılarına yönelik olarak 3 aylık takip neticesinde "Bahar" kod adlı planlı operasyon gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Eskişehir merkez Akarbaşı, 71 Evler mahalleleri ile Mihalıççık İlçesi'ne bağlı Dinek Beldesi ve Gürleyik Köyü'nde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, narkotik polis köpeği "Selen Linda" aktif rol oynadı.

Evlerdeki aramalarda kullanılan Selen, turşu bidonları içine saklanan toplam 12 kilo 191 gram esrar, 1 kilo 270 gram kenevir tohumunu kısa süre içinde buldu. Operasyonda 13 kişiyi yakalayarak gözaltına alan polis, ayrıca 1 ruhsatsız tabanca, 2 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan terazi ile suçta kullanıldığı değerlendirilen bir otomobile el koydu.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin fedakarca çalışarak uyuşturucu operasyonlarına devam ettiğini belirterek, "Bugün çökertilen uyuşturucu çetesinin bir özelliği var. Daha önce ele geçirdiğimiz uyuşturucular, kuryeler vasıtasıyla Doğu ve Güneydoğu illerinden getiriliyordu. Ancak bu uyuşturucu, kendi ilimizde yapılandırılmış.

İlçelerde ve köylerdeki bazı şahıslara Hint keneviri ektirilmiş, orada esrar maddesi elde edilmiş ve ihtiyaç olduğu sürece de il merkezine gelip, satış yapmaya başlamışlar. Uzun süren bir çalışma neticesinde, arkadaşlarımız bu yapıyı ortaya çıkardılar. Başarılı bir operasyonla yaklaşık 12.5 kilo esrar maddesiyle 13 kişi yakalandı. Tarlaya ekmişler, daha sonra hasat yapmışlar.

Reklam
Reklam

Piyasaya sürülmeden yakalanmış oldu. Hint kenevirinin hasadı Eylül ayında biter. Eylül ayında hasat yapmışlar, o günden bugüne demek ki depolarında saklıyorlardı.

Bizim narkotik köpeğimiz, güzel bir arama neticesinde bu uyuşturucu maddeleri buldu. Tarladan ekeninden, ilimize getirip kuryelik yaparak piyasaya süren sokak satıcılarına kadar şuanda hepsi ele geçirilmiş durumdadır" dedi.
Halkın polise güvenmesini isteyen Şentürk, uyuşturucunun arz boyutuyla gece-gündüz mücadele ettiklerini, uyuşturucuya karşı bir topyekün mücadelenin gerektiğini sözlerine ekledi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar H.K. (26), Ç.K. (29), E.Ş. (30), C.Ö. (28), E.D. (29), A.D. (55), Ö.G. (28), R.K. (32), A.T.Y. (55), A.İ.Y. (28), Ş.U. (30), K.U. (24) ve M.A.U. (37), "suç işlemek maksadıyla örgüt kurarak teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edildi.