Narlıdere'de Engellilere İş Desteği Projesi Uzatıldı

Narlıdere Belediyesi ve Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 2 yıldır İŞ-KUR ile birlikte...

Narlıdere Belediyesi ve Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 2 yıldır İŞ-KUR ile birlikte sürdürdüğü engelli istihdamına yönelik “Yaşama Üreterek Tutunalım” projesi yoğun istek ve başarısından dolayı bir kez daha uzatıldı.

En çok içimi rahatlatan proje diye Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde verilen hizmetlerden bahseden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “Göreve geldiğim günden bugüne, birçok başarılı projeye imza attım, fakat içimi en çok rahatlatan proje, engelli kardeşlerim için hayata geçirdiğimiz projeler oldu. 2 yıldır Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve İŞ-KUR tarafından ortaklaşa yürütülen 'Yaşama Üreterek Tutunalım' projesi başarısından dolayı haklı olarak uzatıldı. Engelli kardeşlerim adına ben çok sevindim, günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışırken, bir yandan da yaşama tutunmaları için iş bulmada sıkıntı çeken engelli vatandaşlarımızı isteklerine kavuşturmaktan büyük mutluluk ve huzur duyuyorum. Bu konuda projenin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan başta İŞ-KUR yetkililerine verdikleri destek ve özveri için teşekkür ediyorum. “Yaşama Üreterek Tutunalım” projesini Narlıdere Belediyesi adına yürüten Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Besim Toker’e, başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor engellilere verdiği gönülden destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

100 ENGELLİYE DAHA İŞ İMKANI

Proje hakkında bilgi veren Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü A. Besim Toker, 2 yıldır başarı ile uygulanan ve bir kez daha uzatılan proje hakkında şunları söyledi: “İŞ-KUR İzmir İl Müdürlüğü’ne kayıtlı ve iş arayan 1650 engelli ile mülakatlar yaptık. Mülakatlara katılan engellilere Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde iş Başvurusu nasıl yapılır, özgeçmiş nasıl hazırlanır, kişisel gelişim ve engelli hakları konularında eğitimler verildi. Bu eğitimler sonrasında işe kazandırılan engellilere işyerinde karşılaştıkları sosyal, hukuksal ve psikolojik sorunlarda destekler veriyoruz. Proje kapsamında şu ana kadar 285 engelli bireyi işe yerleştirdik. Hedefimiz bu dönemde en az 100 arkadaşı daha iş sahibi yaparak toplumda tüketen değil, özgüvenli ve üreten bireyler haline gelmelerini sağlamaktır”

“Yaşama Üreterek Tutunalım” projesi engelli çalışanların istihdamında yaşanan sorunların başında gelen işverenlerle iletişimsizliğin önüne geçmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda 6 yıldır Narlıdere’de yaşayan engelli bireyler ve ailelerine danışma, sağlık, özel eğitim, rehabilitasyon, fizyoterapi, hukuk, istihdam ve sosyal destek hizmetleri veren Narlıdere Belediyesi ve Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engellilere hem tedavi hizmeti vermekle kalmıyor bir de onları İŞ-KUR desteğiyle üretime dâhil ederek harçlıklarını çıkarmalarını sağlıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: