Narlıkuyu Esnafına 'açık Alan Satıcılığı' Eğitimi Veriliyor

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde esnafa 'açık alan satıcılığı' konusun da eğitim veriliyor. Milli...

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde esnafa 'açık alan satıcılığı' konusun da eğitim veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Açık Olsun” projesi kapsamında Narlıkuyu İlköğretim Okulu’nda açılan kursa esnaf büyük ilgi gösteriyor. İlk etapta 72 esnafın kaydolduğu kursan daha sonraki dönemi için ise şimdiden 35 kişi müracaat etmiş durumda. Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde zorunlu hale getirilen belgeleri almak amacıyla, kursun açıldığı Halk Eğitim Müdürlüğü’ne akın eden esnaf, 32 saatlik eğitimin ardından sınava tabi tutulacak.

Reklam
Reklam

Kurs eğitmeni Ali Şen, turizm bölgesi olan Narlıkuyu esnafının bu belgeyi almak için yoğun katılım gösterdiğini aktardı. Önümüzdeki günlerde ayrı bir sınıf daha açacaklarını aktaran Şen, yıllardır işletmecilik yapan esnafa doğru bildikleri yanlışları gösterdiklerini belirtti. Şen, kursun kişisel bakım, hazırlık, hijyen ve sansasyon olarak üç modülden oluştuğunu; el yıkamadan, salata malzemesi yıkamaya, balık pişirmekten balığın sağlıklı bir şekilde korunmasına kadar bir çok konuda eğitim verdiklerini söyledi.

Kurs sonunda alınacak belgenin zorunlu hale getirildiğini belirten Şen, “Eğitimlerimiz verimli geçiyor. Kursiyerlerimiz ‘siz söyleyinceye kadar biz buları doğru biliyorduk.’ dedikleri birçok konuyu işliyoruz. Bu şekilde kursiyerlerimize hem Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde faydalı bilgiler öğretiyoruz; hem de kurs sonunda girecekleri sınavda başarılı olup belgelerini almaları için çalışıyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: