Narman Da Velilere Bilgilendirme Topalntısı

Narman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan "Hoş Geldin Öğretmenim Projesi" kapsamında İlçe Milli...

Narman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan "Hoş Geldin Öğretmenim Projesi" kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Yıldız tarafından 34 köy ilköğretim okulu velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

18 Mart İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 150 öğrenci velisi katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Yıldız, başlatmış oldukları proje ile okullarda tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak uygulanmakta olan "Hoş Geldin Öğretmenim Projesi " ile ilçe eğitiminin büyük bir mesafe kaydettiğini belirterek eğitimde başarının artırılması için velilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Hoş Geldin Öğretmenim Projesi " ile Mart Ayı sonu itibariyle yaklaşık 500 aileye okul idareci ve öğretmenlerince ziyarette bulunulduğunu belirten Yıldız, bu çalışmalarından dolayı personeline ve çalışmaya destek veren velilere teşekkür ederek bu sayede öğrencilerin daha yakından tanınarak okul-veli işbirliğinin güçlendiği ve başarının hızlı bir ivme kazandığını belirtti.

Öğrencilerin daha başarılı olmaları için velilerin ne yapmaları hususunda birtakım açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldız, "Yöremizde sıklıkla kullanılmakta olan Yeter ki çocuğum okusun ceketimi satar okuturum" ifadesine değinerek , "evet çocuğunuzun eğitimi için her türlü çabayı göstereceğinize inanıyorum, ancak nasıl yapacağınız hususunda bilgi paylaşımına ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim"dedi.

Daha çok tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan velilerden bazılarının baharın gelişiyle birlikte hayvanlarını otlatmak amacıyla çocuklarını çalıştırma ihtimali olduğuna değinen Yıldız, velilerden bu anlamda daha duyarlı davranmalarını rica etti. Bu tür toplantıların zamam zaman yapılacağını belirten Yıldız, eğitimde başarının birlikte çalışarak yakalanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan veliler, toplantının çok faydalı olduğunu belirterek böyle bir bilgilendirme toplantısı düzenlediği için İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz