Narman Şehitler Barajı'nın Yapım Çalışmaları

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Narman Şehitler Barajı inşaatındaki çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Narman Şehitler Barajı inşaatındaki çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi. Narman ilçesindeki Karapınar Deresi üzerine yapılan baraj inşaatının tamamlanmasıyla Narman'a bağlı 15, Oltu ilçesine bağlı 3 köye ait 47 bin 60 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Yapımına 2012 yılında başlanan ve yüzde 10,57 fiziki gerçekleşme sağlandığı, gövde hacmi 1 milyon 481 metreküp olarak projelendirilen barajın derivasyon tünelinin ise yüzde 57'sinin tamamlandığı belirtildi. Ülke ekonomisine yılda 19 milyon 765 bin lira katkı sağlaması beklenen barajın 2017 yılında tamamlanarak, Yanıktaş ve Çiftlik regülatörleri vasıtasıyla da yapılacak sulu tarımda verimliliğin artırılması planlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: