Nasrattınoğlu, "kültürel Alanda Birlik Sağlanmalı"

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu (HKAK) Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Nasrattınoğlu, " Türk-Kürt adı altında...

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu (HKAK) Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Nasrattınoğlu, " Türk-Kürt adı altında da bir kültürel alanda bir birliğin sağlanması gerekiyor. Bunu sağlayamadığımız için bu haldeyiz" dedi.

Fethiye Yörük Çadırı Müzesini ziyaret eden HKAK Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Nasrattınoğlu, yaptığı açıklamada “Bildiğiniz gibi dördüncü Türk dünyası kültür kurultayını topladık. Fethiye’de toplanmasının nedeni belediye başkanı Sayın Behçet Saatcı’ın konuya ilişkin çok sıcak yaklaşması, bizim duygularımızı paylaşması, Türk dünyasının hiç olmazsa kültürel anlamda birleşmesinin gerekliliği üzerindeki düşünceleri; bizim Fethiye’de bu etkinlikleri yapmamıza neden olmuştur.urultayların bundan sonra da Fethiye’de devam etmesini çok istiyoruz. Bu işe yöneticilerinde gönül vermesi gerekiyor. Tek temennimiz Fethiye’de yaşayan aydın insanların Başkan Behçet Saatcı gibi bir insanı belediye başkanlığına tekrar getirme başarısını devam etmeleri gerekir. Fethiyeli vatandaşların Behçet Saatcı’yı bırakmayıp, bu göreve devamını sağlamaları gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de kültürel anlamda bir birlik sağlanması gerektiğini savunan Nasrattınoğlu, “24 ülkeden 100’ün üzerinde Türk Dünyası’nın bilim adamlarının gelerek bir sempozyum içersinde konuşma yapmaları aslında Türkiye’de kırılan bir rekordur. Bu kurultayda türkülerimizin bir birimizi bağlamada ne kadar önemli olduğu ortaya konuldu. Bildiğiniz gibi ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Ülke içersinde barışın, kardeşliğin sağlanması konusunda başta hükümetimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımız el birliği etmiş durumdalar. İnşallah bu birlik sağlanacaktır, ben buna inanıyorum. Bu birlikten sonra Türk dünyasının birliğini sağlamak arz ediyor. Çünkü dünyada bildiğiniz gibi Avrupa birliği, İngiliz devletler birliği gibi bir çok birlik var. Biz neden Türkçe konuşan halklar birliğini yani Türk dünyasını bir çatı altında toplamayalım. Elbette her devletin ayrı anayasası ve vatandaşlık kimlikleri olacaktır ama Türk-Kürt adı altında da bir kültürel alanda bir birliğin sağlanması gerekiyor. Fethiye’deki kurultaya katılan bilim adamları da bunun bilinci içersinde hareket ediyorlar. Eğer ülke içersinde de birlik sağlanırsa ben çok uzak olmayan bir gelecekte de Türk dünyasının birliğinin sağlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Büyük Atatürk’ün gerçekleştirmiş olduğu ilke ve inkılaplardan uzaklaşıldığı için bu tür ayrımcılıklar baş göstermeye başladı" diyen Nasrattınoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Atatürk çok önemli bir söz söyledi. Ne Mutlu Türküm Diyene, dedi. Ne Mutlu Türk olana demedi. Bu çok anlamlıydı. Bu Türkçülükte ırkçılık yoktu. Türk milleti etnik bir topluluğun adı değil; Kırgız, Tatar, Uygur, Özbek gibi bir çok etnik topluluğun bir araya getirdiği bir kimlik Türklük olmaktadır. Yani benim Kürt kardeşlerimde düne kadar Türküm diyordu. Zaten taşıdıkları kimlik Türk kimliği yani onları hayır arkadaş sen Türk değilsin, Kürtsün demek ne kadar saçmaysa onları da Türklükten ayırıp bölmek de saçma bir olaydır. Böyle bir ayrım olursa Türk’e de Kürt’e de yazık olur. Turan olayını yakın bir gelecekte gerçekleştirmeğe çalışmak ve gerçekleşmesine inanmak büyük hayal olur. Biz önce ülkemiz içersinde birliği sağlamak zorundayız. Daha sonra ise Türk dünyasının kültür birliğini sağlamalıyız”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz