Nasreddin Hoca 2. Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali Sona Erdi

Konya’nın Akşehir Belediyesi ve Film Yönetmenleri Derneği tarafından 1-6 Temmuz tarihleri arasında ikincisi düzenlenen “Altın...

Konya’nın Akşehir Belediyesi ve Film Yönetmenleri Derneği tarafından 1-6 Temmuz tarihleri arasında ikincisi düzenlenen “Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali” sona erdi.

7 filmin yarıştığı festivalde, Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filmi en iyi komedi filmi seçildi. Komedi oyuncusu dalında da, ‘Bana Bir Soygun Yaz’ filmindeki başarılı performansı ile Mehmet Özgür ödüle layık görüldü. Festivalde dereceye girenler için Akşehir Açıkhava Tiyatrosu’nda bir ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesi Akşehir’de bulunan oyuncular ve yönetmenler Akşehir Kültür Merkezi önündeki eşeklere binerek başlarına Nasreddin Hoca’nın kavuğunu takarak poz verdi.

Reklam
Reklam

Akşehir Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan törende bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 5 dalda ‘Altın Eşek’ ödülü verdiklerini ve sinema dalında da ‘Altın Eşek’ ödülünün bu akşam sahibini bulacağını söyledi. Başkan Oğul’un konuşmasının ardından En İyi Komedi Filmi’ne layık görülen ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filminin yönetmenin yurt dışında olması nedeniyle filmin yapımcısına ve oyuncu Mehmet Özgür’e para ödülü verildi. Ayrıca filmin yönetmeni Onur Ünlü adına da filmin yapımcısına ‘Altın Eşek’ ödülü verildi.

Oyuncu Mehmet Özgür para çekini sakalına sürtüp yere atarak siftahı sizden bereketi Allah’tan şeklide espri yaparak, Nasreddin Hoca’nın torunu olmaktan ve Akşehir’de olmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: