Nasreddin Hoca'ya özendi, kardan ata ters bindi

Zonguldak’ta kuruyemiş dükkanı işleten bir esnaf işyerinin önüne kardan at heykeli yaptı. Nasreddin Hoca'ya özenerek...

Zonguldak’ta kuruyemiş dükkanı işleten bir esnaf işyerinin önüne kardan at heykeli yaptı. Nasreddin Hoca'ya özenerek kardan atın üzerine ters binen esnaf çevreden geçen vatandaşların ilgi odağı oldu.

Köprüaltı Caddesi'nde 10 yıldır kuruyemiş büfesini işleten 1 çocuk babası Mehmet Özçelik (34), işyerinin önüne kendi yaptığı kardan atın üzerine ters binerek Nasreddin Hoca figürünün denemesini yaptı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında kardan ata ters binen Özçelik, “Nasreddin Hoca’nın geleneği olduğu için ters bindim. Daha çok kar yağarsa eşeğin üstüne ters binen Nasreddin Hoca figürü yapacağım. O yüzden şimdi ön çalışmasını yapıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların çok ilgi gösterdiğini anlatan Özçelik, şunları söyledi: “ Kardan atı öğrenen buraya koşuyor. Hem kardan atın üstüne binerek fotoğraf çektiriyorlar hem de bana teşekkür ediyorlar.”

Kardan ata ters binerken vatandaşların esprilerine konu olan Özçelik, ilkokul mezunu olduğunu ve kardan adam motifini kendi el becerisiyle yıllardır yaptığını kaydetti.

Yoldan geçerken karşılarında gerçek heykeli aratmayan kardan atı görünce şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaşlar ise “Esnaf arkadaşımız çok güzel yapmış. Ellerine sağlık. Biz de hatıra fotoğrafı çektirmek için buraya geldik.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz