Nasrettin Hoca Doğayı Kurtarmak İçin geldi

Akdeniz Belediyesi Geleneksel Çocuk Tiyatroları Festivali sürüyor

Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘Çocuk Tiyatroları Festivali’, perdelerini çocuklar için aralamaya devam ediyor. Festivalin 2’nci gününde ‘En Büyük Muhtar Bizim Muhtar’ adlı oyun çocuklarla buluşurken, 3’üncü gün Tiyatro Agon, bozulan ekosistemi kurtarması için Nasrettin Hoca’yı çağırdı.

Mersin’de kültür-sanat etkinlikleriyle adeta lokomotif görevi gören Akdeniz Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Çocuk Tiyatroları Festivali ile çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 6’ıncısı organize edilen ‘23 Nisan Çocuk Tiyatroları Festivali’, yine binlerce çocuğun tiyatro ile buluşmasına aracılık edecek. Toplam 12 gün sürecek olan festival kapsamında 7 tiyatro grubu, oyunlarını 30 seansta izleyicilerle buluşturacak. Akdeniz Belediyesi, sınırları içerisinde bulunan 27 ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrencileri oyunlara ücretsiz taşıyor. Ayrıca, tamamı ücretsiz olan festivalin bazı oyunları halka açık olarak da sahneleniyor.

Reklam
Reklam

Hatice Nine, daha güzel bir köy hayaliyle Muhtar Murtaza’ya rakip oldu

Çocuk Tiyatroları Festivali’nin 2’nci gününde Nüans Sanat Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen ‘En Büyük Muhtar Bizim Muhtar’ adlı çocuk oyunu Karacailyas, Ahmet Mete Işıkara ve 23 Nisan ilköğretim okulları öğrencileriyle buluştu. Oğuz Göl’ün yazıp yönettiği oyun, iyi yönetilmeyen bir köyde yaşananları anlatıyor. Köyün sorunlarıyla ilgilenmeyen Muhtar Murtaza, çocuklara oyun oynamayı bile yasaklamıştır. Köyün sakinlerinden Hatice Nine bu durumdan rahatsız olur ve muhtarlığa adaylığını koyar. Hatice Nine ve Muhtar Murtaza, seçimleri alabilmek için kıyasıya bir rekabete girişirler. Her iki adayın taraftarları da bu rekabete ortak olurlar ve nihayet seçim sandığı kurulur. Seçim sonunda Hatice Nine ezici bir çoğunlukla yeni muhtar seçilir. Muhtar Hatice Nine’nin ilk icraatı bu yasakları kaldırmak ve köyün fiziki şartlarını çocuklara uygun hale getirmek olur.

Festivalin 3’üncü gününde ise ‘Yoğurt Bende Göl Nerde’ adlı oyun perdelerini küçük izleyiciler için araladı. Tiyatro Agon oyuncularının sahnelediği oyun Tevfik Dinç imzasını taşıyor. Salih Yıldırım’ın yönettiği ‘Yoğurt Bende Göl Nerde’, doğanın bozulan dengesini düzeltmesi için uğraş veren İrem kızın Nasrettin Hoca’yı geçmişten günümüze çağırmasını konu ediyor. İrem kızın çağrısı üzerine geçmişten gelen Nasrettin Hoca, göllerin kuruduğunu, ağaçların azaldığını, doğal dengenin bozulduğunu görür. Nasrettin Hoca, kendisini çağıran İrem kız ve doğasever Ağaçlı Köyü halkıyla birlikte bozulan doğal dengenin düzelmesi için kolları sıvar.

Reklam
Reklam

Başkan Türk: ‘Çocuklarımıza daha güzel bir dünya borçluyuz’

Gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakmanın, her yetişkinin görevi olduğuna dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, yerel yönetimlere de bu anlamda sorumluluk düştüğünü vurguladı. Çocukları toplumun bir parçası olarak kabul ettiklerini dile getiren Başkan Türk, “Çocuklara özel şenlikler ve festivaller düzenliyoruz. Kendilerine güven duymalarına ve sosyalleşmelerine katkı sağlıyoruz. Çünkü barış ve kardeşlik dolu yarınların anahtarı onların ellerinde olacak. Çocuk Tiyatroları Festivalimiz, ülke çapında ses getiren, dikkat çeken bir etkinlik haline geldi. Ben festivalimize katılan tüm tiyatro gruplarına, verdikleri emekten ötürü teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: