Nata Holding, Dünya Müteahhitler Liginde 148. Sırada

Engineering News Record (ENR) tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi’ listesine Türkiye'den 33...

Engineering News Record (ENR) tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi’ listesine Türkiye'den 33 firma girdi. Firmaların iş hacimlerine göre hazırlanan listede Ankara kökenli Nata Holding, 148. sırada yer aldı.

Türkmenistan’da yaptığı yatırımlarla bilinen holdingin yönetim kurulu başkanı Namık Tanık, Türkiye'nin küresel krize ve artan rekabete rağmen dünya devler ligine giren müteahhit sayısını artırmayı başardığını kaydetti.

Namık Tanık, ‘dünyanın en büyük yurtdışı müteahhitlik’ kategorisinde 225 firma arasından 148. sırada yer alan Nata İnşaat’ın ‘dünyanın en büyük 225 inşaat firması’ kategorisinde ise 201. sırada olduğunu aktardı. 2013 hedeflerini ilk 100 olarak açıklayan Tanık, “Son dönemde özellikle Türkmenistan’da ve Ankara’da başarılı projelere imza attık. Halkın takdirini kazandık. Başkent bizim doğuşumuz olduğu için önemliydi. Antares ve Nata Vega alışveriş merkezleri ile yüz binlerce giriş sayılarına ulaştık. 151 metre yüksekliğiyle başkentin en yüksek konut projesi Vega Park ile yine bir ilke imza attık. Yine en son Ankara’da hayata geçirmiş olduğumuz Dünyanın 4. en uzun tünel akvaryumu Aqua Vega’yla inşaat ve işletme konularındaki başarımızı gözler önüne sermiş olduk. İddialı işler yapmayı seviyoruz. Türkmenistan da bizim göz bebeğimiz. 500 günde 180 köprü yaparak Türk firmalarının becerisini kanıtladık.” dedi.

Reklam
Reklam

Tanınmış uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR tarafından yapılan araştırmada bir önceki yılda yurt dışındaki işlerden elde edilen gelirlerin esas alındığını bildiren Tanık, araştırmanın aynı zamanda sektöre de ışık tuttuğunu ifade etti.

2013 HEDEFİMİZ İLK YÜZE GİRMEK

ENR'nin 2012 yılına ilişkin analizinin hem bir önceki yıla hem de geleceğe ilişkin bazı bulguları ortaya koyduğna dikkat çeken Tanık, şunları söyledi:

''Bunlar arasında ‘Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde yer alan firmalar grubunda holdingimizin yer alması çok gurur verici. Bu yılda Çin firmalarının arkasından dünyada ikinci olduk. ‘Yurtdışı müteahhitlik’ kategorisinde toplam 33 Türk firması yer alırken, dünyanın en büyük 225 inşaat firması kategorisinde sadece 12 firma yer almıştır. Bizde listede olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: