''Nataşa'' rezaleti büyüyor

BATMAN (İHA) - Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik programı bünyesinde organize edilen 'Gençlik Değişim' programı kapsamında Batman'a gelen AB üyesi ülkelerin gençleri, TPAO tesislerine girmek isterken görevliler tarafından içeri alınmadıkları ve kendilerine 'Nataşa' muamelesi yapıldığı haberi üzerine bir basın açıklaması yaptılar. AB'li gençler haberi yapan basın kuruluşu hakkında suç duyurusunda bulundular.

Momento Lokantası'ndaki basın toplantısında, yapılan haberlere ilişkin basın açıklamasını grup adına okuyan Neriman Seçen, projelerinin yapılan olumsuz haberlerden dolayı kendilerini üzdüğünü ifade etti. Seçen, çıkan haberlerle ilgili olarak, TPAO'ya 18 kişi değil, sadece 7 kişi ile gidildiğini ve TPAO'yu gezip gördüklerini söyledi. Seçen, "TPAO güvenlik kamera kayıtlarında bizim içeriye girdiğimiz ve gezdiğimiz mevcuttur.

Reklam
Reklam

Almanya'dan gençlerin korktukları için gelmedikleri yazılıyor, bu da gerçeği yansıtmıyor. Projenin başından sonuna kadar hiçbir şekilde Almanya'dan ortağımız olmadı ve hiçbir şekilde iletişime geçmedik. Tacize uğrama korkusu yaşadığımıza dair haberler de gerçeği yansıtmıyor. Çünkü bu kişiler hiçbir şekilde böyle cümleler ifade etmediler. Günde en az iki defa şehir merkezine geliyoruz. Ulusal basında çıkan bu haberler bizleri ve katılımcılarımızı üzmüştür. Ancak buna rağmen biz yapmış olduğumuz tiyatro çalışmalarımıza en güzel şekilde devam ediyoruz" dedi.

Bu tarz haberlerin sadece Batman ve ülkeye zarar verdiğine işaret eden Seçen, AB uyum sürecinde Batman'a yurt dışından gelen gençlerin kültürel farklılıklarını ve bu zenginliklerini tanıtarak bu süreç içerisinde Batmanlı gençler olarak katkıda bulunduklarını söyledi.

Romanyalı İdana Chiriac, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve Batman'da herhangi bir sorun ve iddia edildiği gibi bir yakıştırmayla karşılaşmadıklarını söyledi.

Litvanyalı Liga Andersone ise muhabirin, kendisiyle röportaj yaptığını belirterek, "Ancak proje ve Batman'ın güzelliğiyle ilgili konuştum. Suç duyurusunda bulunmamız gerekir ve yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Grup yapılan basın açıklamasının ardından toplu halde notere giderek suç duyurusunda bulunmak için Batman'daki avukatlara vekaletname verdi.