NATO 30 Talibanı öldürdü

KANDAHAR - Afganistan'ın güneyindeki Kandahar eyaleti valisi, NATO'nun çarşamba günü düzenlediği hava operasyonunda, aralarında komutanların da bulunduğu 30 Taliban üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Vali Asadullah Halid, düzenlediği basın toplantısında, "İstihbarat servislerinin raporuna göre, aralarında Molla Abdül Vali, Molla Şer Can ve Molla Abdül Nafi gibi komutanların bulunduğu 30 Taliban öldürüldü" derken, NATO'nun Kandahar'daki sözcüsü bu sayıyı doğrulamayacağını kaydetti.

NATO'dan perşembe günü yapılan açıklamada, Kandahar eyaletindeki Pancvayi'de ücra bir bölgede bulunan Taliban mevzisine bir "cerrahi operasyon" düzenlendiği belirtilmiş ve operasyonda hiçbir sivilin ölmediği belirtilmiş, ancak ölenlerle ilgili sayı ifade edilmemişti.

Reklam
Reklam

NATO birlikleri Pancvayi ve Zahre bölgelerinden Taliban militanlarını temizlemek ve kalkınma projelerini hayata geçirebilmek için bir başka operasyon başlatmıştı. Cuma günü başlatılan bu operasyonun, eylül ayındaki "Medusa operasyonunun" devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor.