NATO Boru Hattından Yakıt Çalmak Için 200 Bin Lira Harcamışlar

Kocaeli'de kazdıkları 5 tünel aracılığıyla NATO boru hattından 150 ton akaryakıt çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan...

Kocaeli'de kazdıkları 5 tünel aracılığıyla NATO boru hattından 150 ton akaryakıt çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, bu işlerinde 200 bin lira masraf yaptıkları ifade edildi. Polis, şüphelilerin lideri olduğu ileri sürülen Mehmet Ç.'yi de gözaltına aldı. Operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı. Körfez ilçesi Hamit Kaplan Caddesi üzerinde bir yer kiralayan şahıslardan şüphelenen vatandaş, durumu polise haber verdi. Şahıslar ihbar edildiklerini anlayınca malzemelerini bırakarak kaçtı. Polis, yaptığı incelemede, NATO boru hattına giden yaklaşık 30 metrelik bir tünel buldu. Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü, operasyonu genişleterek; önce şahısları, sonra irtibatta oldukları kişileri belirledi. Şahısların, Derince ve Körfez ilçelerinde kiraladıkları iş yeri ve depolar takibe alındı.

Reklam
Reklam

Takip esnasında şahısların kiraladıkları yerlerden tünel kazdıklarını ve akaryakıt çaldıklarını tespit eden emniyet güçleri, şahısların yaptığı yükleme ve sevkiyatı takibe aldı. Takipte, akaryakıtın yüklendiği tankerin yakalanmaması için 3 kilometre önünden ve 3 kilometre arkasından sürekli olarak şüphelilerin önlem aldığı tespit edildi. Polis, takip esnasında çalınan akaryakıtı taşıyan bir tankeri ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı ve çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 5 aylık takipte yeterli delil ve bilgiye ulaşan Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Tokat ve Amasya illerinde düzenlenen operasyonda, NATO boru hattından örgütlü olarak enerji ve akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 22 kişi gözaltına alındı.

Şahıslarla birlikte operasyonda 7 adet kamyon, 3 adet minibüs, 5 adet hilti, NATO hattından yakıt çekmek için kullanılan 500 metrelik hortum, 10 adet akaryakıt tankı ve boru hattından yakıt çekmek için kullanılan düzenekler ile 1 adet tabanca, bir miktar kenevir tohumu, yaklaşık 200 gram toz esrar ele geçirildi. Zanlıların sorguları devam ederken, pazartesi günü adliyeye sevk edilmelerinin beklendiği öğrenildi. Yapılan incelemelerde, şahısların yerleri kiralamak, tünel kazmak için gerekli aletleri almak için yaklaşık 200 bin lira para harcadıkları tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: