NATO hattından çaldıkları yakıta 10 numara yağ katıp satmışlar

İstanbul’da, NATO boru hattına kaçak bağladıkları hortumla yakıt çaldıkları iddia eden 2 kişi yakalandı. Milli...

İstanbul’da, NATO boru hattına kaçak bağladıkları hortumla yakıt çaldıkları iddia eden 2 kişi yakalandı. Milli Savunma Bakanlığı ve polis ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri çalışma sonucu zanlılar, tünel kazdıkları boş arazide suçüstü yakalandı. Şahısların, çaldıkları yakıta 10 numara yağ katıp sattıkları öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Mvlüt Ö. ve Adil Ö. isimli şahıslar, bir süre önce Küçükçekmece Aytaç Mahalle’sinde boş bir arazi kiraladı. Kiraladıkları boş arazinin çevresini kapatan zanlılar, arazinin içinde bulunan metruk binanın altından tünel kazdı. Binadan kazdıkları tünelle kanalizasyona, oradan da NATO boru hattına ulaşan şahıslar, bağladıkları hortumu yakıtı taşıdıkları kamyona bağlayarak yakıt çaldı.
Milli Savunma Bakanlığı, boru hattındaki basıncın düşmesi üzerine durumu Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliğine haber verdi. Savunma Bakanlığı ve polis ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri bir haftalık çalışma sonucu Mevlüt Ö.(41) ve Adil Ö.'yü (27) arazide suçüstü yakaladı.
Olay yerinde ise 17 bin litrelik depo, 85 adet bidon, 4 adet bin litrelik depo, çok sayıda hortum ve bir tabanca ele geçirildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlıların, bir hafta boyunca NATO hattından çaldıkları yakıtın içine '10 numara yağ' katıp mazot halinde sattıkları öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturmanın devam etteğini belirten yetkililer, şebekenin diğer üyelerini yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Emniyettteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz